«Χαμός» στη Βουλή με Τσίπρα - Σταϊκούρα - Γεωργιάδη για τη ΔΕΗ  

Σταϊκούρας σε ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί δεν καταθέτετε πρόταση μομφής;  

Ένταση επικράτησε στη Βουλή κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης 56 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια, η οποία λόγω της επικαιρότητας επεκτάθηκε και στο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.     

Σταϊκούρας για αυξήσεις τιμών: Θα σταθούμε δίπλα στην κοινωνία

«Γιατί έλειψε η αναφορά για τη ΔΕΗ στην ΔΕΘ; Γιατί  δεν το ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός; Αφελείς δεν είστε… ξέρετε πολύ καλά τι κάνετε» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του. 

 «Μας κατηγορείτε ότι απαξιώσαμε τη ΔΕΗ… η αλήθεια είναι ότι τη σώσαμε, η πώληση του 17 % ήταν διαρκώς στην ατζέντα…σε κάθε διαπραγμάτευση ήταν αντικείμενο τριβής και μάχης για να κρατήσουμε την ΔΕΗ σε δημόσιο έλεγχο… κρατήσαμε και το κοινωνικό πρόσημο…» υποστήριξε επίσης ο κ. Τσίπρας.  Όπως πρόσθεσε, «εσείς εισάγετε ένα νέο όρο της εκχώρησης με πληρωμή και για να μιλήσω όπως  το λένε στα καφενεία “και κερατάδες και δαρμένοι”».

Ιδιωτικοποίηση ΔΕΗ: Αναφορά στον Άρειο Πάγο για χειραγώγηση μετοχών 

«Είστε πολιτική ανεμοδούρα, είστε σε πολιτικό αδιέξοδο… Να κάνατε πρόταση μομφής δεν τολμήσατε» απάντησε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ όσον αφορά το «κερατάδες και δαρμένοι» απάντησε: «είναι να είσαι ζημιογόνος όπως στο παρελθόν  και να έχεις δεσμευτεί ότι θα πουλήσεις». 

Η αναφορά Τσίπρα στον Γεωργιάδη και η απάντηση  

Ο κ. Τσίπρας είχε πάντως διάλογο με… «χρονοκαθυστέρηση» με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς όταν απάντησε ο τελευταίος,  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αποχωρήσει από την αίθουσα της Ολομέλειας.    

«Πρέπει να βρίσκονται σε μεγάλη απόγνωση και πανικό … μη έχοντας να δώσουν πειστικές απαντήσεις… ανέβηκαν  στο βήμα όχι όλοι,  κυρίως ο Γεωργιάδης,  εκτοξεύοντας ύβρεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος συμπλήρωσε: «Άκουσα πάνω από 40 φορές το όνομα μου… εγώ φταίω και για την ακρίβεια». 

Σε πολύ υψηλούς τόνους απάντησε αργότερα ο κ. Γεωργιάδης, λέγοντας για τον κ. Τσίπρα: «Κλείστε τον σε ένα δωμάτιο τον αγράμματο  …. που ήρθε και είπε τόσες ανακρίβειες για την ΔΕΗ». Ανέφερε ακόμα ότι «ο   άνθρωπος που χάνει σε όλες τις δημοσκοπήσεις έρχεται να μας κάνει μάθημα για τις δημοσκοπήσεις και ύστερα είπε για επίπεδο σε εμένα», ενώ τον αποκάλεσε ως «τον μεγαλύτερο φορομπήχτη».     

Ακρίβεια: Τιμές Ευρώπης με μισθούς Ελλάδας

«Δεν πρόκειται να απαντήσω σε ένα υπουργό  που λέει έναν πρώην πρωθυπουργό αγράμματο και όλα τα άλλα» σχολίασε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ,  ο οποίος ζήτησε «την  προστασία του προεδρείου». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top