Μητσοτάκης για Αντετοκούνμπο στο Bloomberg: Παράδειγμα ενσωμάτωσης    

Τι ανέφερε για μεταναστευτικό και ενδεχόμενομενες ροές από Αφγανιστάν  

Δείτε στο video το σχόλιο του Γ. Ευγενίδη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για όσα ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξη στο Bloomberg.      

«Πραγματικά Έλληνα» και «παράδειγμα ενσωμάτωσης» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον σταρ του NBA Γιάννη Αντετοκούνμπο, στη συνέντευξή του στο Bloomberg.   

Πολιτογραφήθηκαν Έλληνες στο Μαξίμου μητέρα και αδελφός Γ. Αντετοκούνμπο

O κ. Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης, αναφέροντας:    

«Και αυτό που κάναμε πραγματικά με επιτυχία ήταν να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα των ασυνόδευτων ανήλικων. Όταν αναλάβαμε την εξουσία, υπήρχε μια σοκαριστική πραγματικότητα.  Αυτά τα παιδιά, αυτοί οι έφηβοι διέμεναν σε αυτές τις δομές, εντελώς ευάλωτοι. Έχουμε αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα. Δεν υπάρχει ούτε ένα ασυνόδευτο παιδί σε δομή. Είναι όλα σε μέρη που μπορούν να αισθανθούν ασφάλεια, να προοδεύσουν. Και μπορώ να σας πω ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία είναι παραδοσιακά ανοιχτή στους πρόσφυγες. Και ξέρετε κάτι; Υπάρχει μια σημαντική ιστορία επιτυχίας. Αν μιλήσουμε για το ΝBA, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, είναι Έλληνας, με καταγωγή από τη Νιγηρία. Είναι αλήθεια. Είναι πραγματικά Έλληνας. Πουλούσε  CD στους δρόμους και  είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα ενσωμάτωσης».

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Τι είπε για διαφορές με Τουρκία και οικονομία  

Όσον αφορά το ενδεχόμενο για μαζικές μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα, όπως το 2015, λόγω του Αφγανιστάν αυτή τη φορά, ο πρωθυπουργός δήλωσε: 

Πολιτογραφήθηκαν Έλληνες στο Μαξίμου μητέρα και αδελφός Γ. Αντετοκούνμπο

«Νομίζω ότι το ρίσκο είναι μικρότερο αυτή τη χρονιά σε σχέση με το 2015. Έχω δεσμευτεί και είμαι απολύτως σαφής ότι θα προστατέψουμε τα σύνορά μας. Το κάνουμε με μεγάλο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Σώζουμε ανθρώπους στην θάλασσα κάθε μέρα. Παρέχουμε το καθεστώς πρόσφυγα σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που κάνουν την Ελλάδα μόνιμο σπίτι τους. Ταυτόχρονα, στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους. Θέλουμε να σπάσουμε τα δίκτυα των λαθρεμπόρων στο Αιγαίο. Το έχουμε κάνει με επιτυχία, αν δείτε τις ροές, έχουν μειωθεί κατά  90% σε σύγκριση με το 2019. Και θέλουμε να συνεργαστούμε με την Τουρκία στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος και να σιγουρευτούμε ότι αυτοί οι άνθρωποι θα μείνουν πιο κοντά στο Αφγανιστάν και δεν θα μετακινηθούν στο Ιράν, την Τουρκία και στη συνέχεια στην Ευρώπη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top