Παύλος Πολάκης: «Γιατί αποφάσισα να εμβολιαστώ» - Η ανάρτησή του

Η απάντηση της ΝΔ

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τον εμβολιασμό του Παύλου Πολάκη - Βίντεο Open

Στους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού αναφέρθηκε σε ανάρτησή του στο Facebook ο Παύλος Πολάκης. Την είδηση έκανε γνωστή νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Τσίπρας: «Ο Παύλος Πολάκης έχει κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό»

Η ανάρτηση Πολάκη για τον εμβολιασμό του:

«Σήμερα ο Αλέξης ο Τσίπρας στη συνέντευξη του ανακοίνωσε ότι εμβολιάστηκα.

Ξεκαθαρίζω άπαξ και δια παντός πως δεν πρόκειται για αποτέλεσμα πίεσης ή εκβιασμών αλλά για προσωπική μου επιλογή την οποία έχω ανακοινώσει εδώ και καιρό οπως φαίνεται από τη πρώτη φωτογραφία .

Το έκανα γιατί:

  • Είμαι στα 56-57 με κάποια προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια .
  • Είμαι ενεργός γιατρός και είμαστε μπροστά σε τέταρτο κύμα τους επομένους μήνες.
  • Κάνοντάς το τώρα θα έχω ανοσία τους επόμενους μήνες που θα είναι η όξυνση (δυστυχώς πολλοί συνάδελφοι έχουν όπως φαίνεται από τις εξετάσεις αντισωμάτων που κάνουν ,μηδενική προστασία μετά από 6-8 μήνες)
  • Έκανα αυτό που φαίνεται να έχει την ψηλότερη προστασία από βαριά νόσηση για την παραλλαγή δέλτα που τώρα είναι κυρίαρχη (Το Pfizer δηλαδή που προσφέρει μια κάλυψη της τάξης του 43%, όπως φαίνεται από επιστημονικές ανακοινώσεις στο Ισραήλ στην Αγγλία και αλλού )
  • Δηλαδή έκανα ,αφού μελέτησα ,αυτό που είπα τότε.

Από την πρώτη στιγμή δέχομαι επιθέσεις ότι είμαι αντιεμβολιαστής, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι δέχομαι επιθέσεις γιατί ασκώ οξύτατη κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης και στον τρόπο που αντιμετωπίζει την πανδημία με τους 14.000 νεκρούς, τους 9.000 εκτός ΜΕΘ, με τη μη ενίσχυση του ΕΣΥ ,την απουσία τεστ και πρωτοβάθμιας, τα μη μέτρα σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και εργασιακούς χώρους και βέβαια τη μη χρήση των Μονοκλωνικών αντισωμάτων που θα έσωναν τις μισές ζωές από αυτές που χάσαμε!!

Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι δε θα κάνω το εμβόλιο. Ισχυρίστηκα ότι οι μεταλλάξεις μειώνουν την αποτελεσματικότητα του και ότι το εμβόλιο από μόνο του δεν είναι αρκετό για να αντιμετωπίσουμε την υγειονομική κρίση, ισχυρισμοί που αποδεικνύονται αληθινοί, με την εξέλιξη της πανδημίας παγκοσμίως και στη χώρα μας!

Υπερασπίστηκα και υπερασπίζομαι σθεναρά την άποψη ότι μαζί με τα εμβόλια πρέπει να δώσουμε έμφαση στο φάρμακο, πρέπει να δώσουμε έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα, πρέπει να δώσουμε έμφαση στην ενίσχυση του ΕΣΥ, που η κυβέρνηση δεν κάνει γιατί δεν θέλει.

Αντίθετα με πρόσχημα την πανδημία και τον εμβολιασμό ανοίγει τις πόρτες των νοσοκομείων στα τρωκτικά του ιδιωτικού τομέα.

Ισχυρίστηκα επίσης ότι η αναστολή εργασίας είναι μέτρα απαράδεκτο -φασιστικό και ελεεινό, που εξοντώνει τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας και αποδυναμώνει τα νοσοκομεία της χώρας (και ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό διαφωνεί οριζοντίως και καθέτως)

Τώρα, χωρίς τον κίνδυνο της σπέκουλας των πολιτικών αντιπάλων, είναι πως θα υπερασπίζομαι με μεγαλύτερο πάθος αυτές τις απόψεις.

Η απάντηση ΝΔ για τον εμβολιασμό Πολάκη

«Ο εμβολιασμένος “αντιεμβολιαστής” Πολάκης αποτελεί τη ζωντανή απόδειξη της αποτελεσματικότητας του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών, απέναντι στο οποίο διαδήλωνε προ μερικών ημερών. Ελπίζουμε να υποστηρίξει τον εμβολιασμό του δημόσια, με την ίδια θέρμη που έγινε ο αρχιερέας του αντιεμβολιασμού το προηγούμενο διάστημα, ώστε να επηρεάσει τους αντιεμβολιαστές followers του και να μην αφήσει σε κανέναν κακοπροαίρετο το περιθώριο να υποθέσει ότι τα κάνει όλα μόνο για να συνεχίσει να ασκεί επάγγελμα και να μπορεί να χειρουργεί».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top