Γενεύη: Σε απόσταση…ασφαλείας Δένδιας- Τσαβούσογλου

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ υποστήριξε τις πάγιες θέσεις μας ενώπιον της ολομέλειας

Ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα στη συνάντηση Δένδια- Τσαβούσογλου στην Γενεύη. Περίπου 2 εβδομάδες μετά την "μετωπική" στην Άγκυρα, οι δυο υπουργοί εξωτερικών βρέθηκαν στην άτυπη πενταμερή για το Κυπριακό. 

Για μια ακόμη φορά, ο Έλληνας ΥΠΕΞ υποστήριξε τις πάγιες θέσεις Αθήνας και Λευκωσίας ενώπιον της ολομέλειας, βάζοντας "μπλόκο" στις τουρκικές και τουρκοκυπριακές αιτιάσεις. 

Τσαβούσογλου: «Ο Δένδιας με στεναχώρησε - Δε φέρθηκε με ειλικρίνεια»

Αν και κάθισαν μαζί  στο ίδιο  τραπέζι στη χθεσινοβραδινή δεξίωση που παραχώρησε ο γεν. γραμμ. του ΟΗΕ, όπου τα είπαν για λίγο σε... καλό κλίμα, 

Δένδιας και Τσαβούσογλου κράτησαν... αποστάσεις ασφαλείας κατά την αποχώρησή τους από κεντρικό ξενοδοχείο της Γενεύης.  

Ο... πάγος έσπασε σήμερα. Με το που έβγαλαν την αναμνηστική φωτογραφία στο Παλάτι των Ηνωμένων Εθνών. 

Δένδιας, Τσαβούσογλου και Αναστασιάδης αποχώρησαν μαζί, συνομιλώντας. 

Αλλά και στο τραπέζι της άτυπης πενταμερούς κάθισαν δίπλα-δίπλα. Ο Νίκος Δένδιας στην πενταμερή για το Κυπριακό: «Μόνη λύση η διζωνική, δικοινοτική Ομοσπονδία.  Το... τυπικό κλίμα μεταξύ τους, δεν ήταν αρκετό για να αποτρέψει έναν... δεύτερο γύρο διπλωματικού μπρα-ντε-φερ. 

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ υποστήριξε τις πάγιες θέσεις μας ενώπιον της ολομέλειας, με την ίδια  αποφασιστικότητα που το έκανε και μέσα  στην Άγκυρα, πάλι μπροστά στον Τσαβούσογλου. 

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Ν. Δένδιας επανέλαβε ότι η μόνη  λύση για το Κυπριακό είναι η: Δικοινοτική, Διζωνική Ομοσπονδία
και ξεκαθάρισε ότι: Εναλλακτική δεν υπάρχει. 

Στήριξη από ΗΠΑ Για Κυπριακό
 
Τη δική  μας θέση στηρίζουν και οι ΗΠΑ! Το επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του State Department στον ανταποκριτή του ΣΤΑΡ, Δημήτρη Σουλτογιάννη. 

 Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να στηρίζουν τη λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Το λέμε από την πρώτη στιγμή. 

Εκπρόσωπος Ερντογάν για Κυπριακό: «Οι Μαξιμαλιστικές σας θέσεις ευθύνονται για το αδιέξοδο» 

Αμήχανοι οι Τούρκοι, συνεχίζουν τον... χαβά τους! Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν έριξε ΣΕ ΕΜΑΣ το φταίξιμο για το έως τώρα αδιέξοδο στο Κυπριακό! 

«Oι μαξιμαλιστικές πολιτικές της ελληνοκυπριακης και ελληνικής πλευράς μέχρι τώρα, δεν συναίνεσαν στην εύρεση λύσης» δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος κυβερνώντος κόμματος Τουρκίας ΑΚΡ. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top