Δε σταματά τελικά το take away τα σαββατοκύριακα

Αλαλούμ με το μέτρο - Γιατί το πήρε πίσω το υπουργείο Ανάπτυξης

Αλλαγή πλεύσης σημείωσε το υπουργείο Ανάπτυξης γύρω από το θέμα του take away.

Αρχικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ότι από σήμερα απαγορεύεται τα σαββατοκύριακα σε Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική το φαγητό και το καφέ στο χέρι και θα γίνεται μόνο delivery.

Δεδομένου ότι πολλοί επιχειρηματίες, αλλά και πολίτες, δεν είχαν ενημερωθεί, το υπουργείο προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση ότι το μέτρο θα ισχύσει, από αύριο, Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, και για το επόμενο σαββατοκύριακο (13-14 Φεβρουαρίου).

Τελικά, μετά το αλαλούμ που δημιουργήθηκε, αποφασίστηκε να μην απαγορευτεί το take away, αλλά να γίνονται έλεγχοι για το εάν τηρείται ο νόμος, που απαγορεύει την παραμονή έξω από το κατάστημα, μετά την παραλαβή της παραγγελίας.

Lockdown: Τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα

Το νέο ωράριο για τα σούπερ μάρκετ

 Γεωργιάδης: Θα επανεξεταστεί η λειτουργία των λαϊκών τα Σάββατα

Αναφορικά με την αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών τα Σάββατα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε – μιλώντας στον Σκάι – πως θα το συζητήσει ξανά με την Επιτροπή, καθώς η μη λειτουργία τους «διακινδυνεύει τεράστιο συνωστισμό στα σούπερ μάρκετ». Εξάλλου, και οι παραγωγοί διαμαρτυρήθηκαν, ζητώντας να επιτραπεί η λειτουργία τους και τα Σάββατα, αφού τηρούνται κανονικά τα μέτρα.

Lockdown : Πόσα άτομα επιτρέπονται σε αυτοκίνητο και ταξί

Κομμωτήρια: Πότε θα λειτουργούν ανά περιοχή

Σχετικά με τα μέτρα στήριξης της εστίασης που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους του κλάδους, ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε ότι ο 6ος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής θα ξεκινήσει νωρίτερα και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο, αντί για τον Μάρτιο, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Επιπλέον, για την επιδότηση των παγίων δαπανών, ο υπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου. «Σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές αρχές ανέβηκε το όριο του de minimis, δηλαδή της δυνατότητας απευθείας κρατικής ενισχύσεως σε επιχειρήσεις», υπογράμμισε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top