Προαναγγελία νέων μέτρων για την Αττική από τον Γεραπετρίτη

Χαρακτήρισε εξαιρετικά δύσκολη άσκηση τον εμβολιασμό

Προαναγγελία νέων περιοριστικών μέτρων για την Αττική, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, έκανε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στο Mega, τόνισε πως εάν απαιτηθεί, από την εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων, η οποία συνεδριάζει σήμερα, θα υπάρξουν περαιτέρω μέτρα για την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας.

«Η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας είναι πρωταρχικό ζήτημα και η επιθυμία μας είναι να δράσουμε προληπτικά», σημείωσε, υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι - κατά τη γνώμη του - η Αττική δε βρίσκεται ακόμη στα όρια του συναγερμού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η περίπτωση της Θεσσαλονίκης, με την απότομη αύξηση των κρουσμάτων τους προηγούμενους μήνες, «έχει δημιουργήσει πρόσθετη επιφύλαξη στα δεδομένα και πάντα θα λειτουργούμε προληπτικά».

«Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια σχετικώς καλή κατάσταση επιδημιολογικά. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάσουμε. Ακούμε τους υγειονομικούς μας και παίρνουμε γρήγορα μέτρα για να δημιουργήσουμε ένα ανάχωμα στην πανδημία», είπε ο κ. Γεραπετρίτης.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, επισημαίνοντας πως, εάν χρειαστεί, θα υπάρξουν και σε αυτό το θέμα διορθωτικές κινήσεις.

«Ο εμβολιασμός είναι ό,τι πιο δύσκολο έχει επιχειρήσει η ελληνική Πολιτεία εδώ και δεκαετίες»

Για «εξαιρετικά δύσκολη άσκηση» έκανε λόγο ο Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στη διαδικτυακή εκδήλωση του «Κύκλου Ιδεών», με θέμα «Πανδημία, θεμελιώδη δικαιώματα και δημοκρατία – Η πρόκληση του εμβολιασμού», αναφορικά με τον εμβολιασμό.

«Είναι μια εξαιρετικά δύσκολη άσκηση, όχι μόνο γιατί αφορά σχεδόν το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού σε λίγο χρόνο, υπό συνθήκες πολύ περιορισμένης προσφοράς και μεγάλης ζήτησης, αλλά γιατί αποτελεί δύσκολη διαχειριστική άσκηση. Έχουν αποτύχει χώρες, παραδοσιακά πολύ ισχυρά κράτη, όπως είναι η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, που έχουν πάρα πολύ χαμηλούς δείκτες σε ό,τι αφορά την απορρόφηση των εμβολίων. Απέτυχαν, επίσης, χώρες οι οποίες παραδοσιακά συνδέονται με το κοινωνικό κράτος, όπως οι Σκανδιναβικές που δε μερίμνησαν να υπάρχουν οι δεύτερες δόσεις των εμβολίων», είπε ο κ. Γεραπετρίτης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top