Έρχεται το ελληνογαλλικό αμυντικό σύμφωνο μετά τα Rafale

Νέες απειλές για την Ελλάδα από Τσελίκ: Προσέχετε τη γλώσσα σας

Νέα εποχή έχει ξεκινήσει στις σχέσεις Αθήνας - Παρισιού.

Η αγορά των γαλλικών μαχητικών Rafale ήταν μόνο η αρχή.

Όπως φαίνεται, είναι θέμα χρόνου να δώσουμε τα χέρια και για το ελληνογαλλικό αμυντικό σύμφωνο, επισφραγίζοντας έτσι μια συμμαχία, που αφενός προκαλεί εκνευρισμό στην Άγκυρα κι αφετέρου μας εξασφαλίζει μια θέση δίπλα στις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις.

«Έπεσαν» οι υπογραφές για τα 18 γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale

Έλληνες καταδρομείς θα συνδράμουν στο Μάλι, στο πλευρό των Γάλλων αν τελικά ενεργοποιηθεί το ελληνο-γαλλικό αμυντικό σύμφωνο.

«Εκτιμώ ότι στο σύμφωνο θα υπάρχει ρήτρα αμυντικής συνδρομής, όπως μας είχαν προτείνει οι Γάλλοι το καλοκαίρι. Υπάρχει η πιθανότητα κι, απ’ ό,τι διαφαίνεται, υπάρχει κι η επιθυμία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων να συμμετάσχουν», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία, Ιωάννης Μπάλτζης.

Νέες απειλές για την Ελλάδα από Τσελίκ: Προσέχετε τη γλώσσα σας

Στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου, οι Τούρκοι συνεχίζουν το γνωστό αφήγημα περί αποστρατικοποίησης των νησιών μας, αλλά και τις απειλές! 

«Περιμένουμε να είναι πιο ευαίσθητοι στην γλώσσα, που χρησιμοποιούν απέναντι στην Τουρκία σε αυτή την νέα περίοδο», είπε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top