«Χαμός» στη σύνοδο ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ: Απασφάλισε ο Τσαβούσογλου μετά το «ξύλο»

Επίθεση κατά ΗΠΑ, Γαλλίας, Ελλάδας, Κύπρου από τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας 

Απρόβλεπτη εξέλιξη είχε η σύνοδος των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ μέσω τηλεδιάσκεψης, στην οποία συμμετείχε και ο ΥΠΕΞ της χώρας μας Νίκος Δένδιας,  καθώς ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν τα έβαλε ως συνήθως μόνο με την Ελλάδα.  Αυτή τη φορά εξαπέλυσε επίθεση και σε ΗΠΑ – Γαλλία, μετά την κριτική που άσκησε στη χώρα του ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.      

Σφοδρή επίθεση Πομπέο στην Τουρκία για υπονόμευση των αρχών του ΝΑΤΟ!  

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, μετά την αρχική του εισήγηση στη συνάντηση των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ, κατά την οποία μίλησε για μέλλον της Ατλαντικής Συμμαχίας και το Αφγανιστάν, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, προφανώς ενοχλημένος από την τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ που προηγήθηκε, καταφέρθηκε εναντίον των ΗΠΑ και της Γαλλίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επανέλαβε αιτιάσεις εναντίον της ευρωπαϊκής επιχείρησης "Ειρήνη", λέγοντας ότι το πρόσφατο περιστατικό δεν έγινε τυχαία λίγο πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. 

Στη συνέχεια καταφέρθηκε εναντίον των ΗΠΑ, εκφράζοντας τη «λύπη» του για το γεγονός ότι οι ΗΠΑ είναι «εναντίον της Τουρκίας», υποστηρίζουν τις «μαξιμαλιστικές θέσεις Ελλάδας και Κύπρου» και στηρίζουν «τρομοκρατικές οργανώσεις», ενώ είπε ότι η Γερμανία αποτελεί τον μόνο τίμιο διαμεσολαβητή.

Δένδιας κατά Τουρκίας στο ΝΑΤΟ: Αυταρχικές χώρες παραβιάζουν τις αρχές μας 

Μιλώντας για τη Γαλλία, ο κ. Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι η «γαλλική θέση στη Λιβύη αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη συνοχή της Συμμαχίας». 

Κατέληξε την παρέμβασή του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, λέγοντας με σαφή εκνευρισμό ότι η ομάδα Μινσκ στο πλαίσιο του ΟΑΣΕ είναι προκατειλημμένη υπέρ της Αρμενίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top