Ρουσόπουλος για Πολυτεχνείο: Δεν προσφέρονται όλα για αντιπολίτευση

«Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγιναν απαγορεύσεις συγκεντρώσεων»

Για απαράδεκτες εκφράσεις από την αντιπολίτευση, όπως «εκτροπή, πραξικόπημα, χούντα», έκανε λόγο ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, μιλώντας για την απαγόρευση συγκεντρώσεων από 4 άτομα και πάνω για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

«Εμείς λέμε να κατατεθεί στεφάνι, όπως κάθε χρόνο. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει να βρει αντιπολιτευτικό λόγο σε θέματα, που δεν προσφέρονται», είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Κοινό κείμενο ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 για την απαγόρευση συναθροίσεων

Απαντώντας στον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλο, που επικαλέστηκε ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία χαρακτήρισε αντισυνταγματική την απόφαση της αστυνομίας να απαγορεύσει τις συναθροίσεις άνω των 4 ατόμων σε όλη την Ελλάδα σε ανοικτούς χώρους, ο κ. Ρουσόπουλος επικαλέστηκε τον συνταγματολόγο καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Νίκο Αλιβιζάτο.

Όπως τόνισε ο καθηγητής, «τη δυνατότητα απαγόρευσης δημόσιων συναθροίσεων σε ορισμένη περιοχή ή ακόμη και σε ολόκληρη τη χώρα, εξ αιτίας της τρέχουσας πανδημίας, επιτρέπει ρητά η πράξη νομοθετικού περιεχομένου του περασμένου Μαρτίου, την οποία έχει από καιρό κυρώσει η Βουλή, αρκεί να έχει διατυπώσει γνώμη η Εθνική Επιτροπή Δημόσιας Υγείας».

Ο πρώην υπουργός είπε πως η επέτειος του Πολυτεχνείου είναι να για να τιμηθεί η ηρωική αντίσταση των φοιτητών και πως δεν είναι κατανοητό γιατί θέλουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω πανδημίας και αυστηρών μέτρων, να μεταβούν στα πρώην κρατητήρια του ΕΑΤ/ΕΣΑ.

Τέλος, υπενθύμισε πως είχαν γίνει απαγορεύσεις συγκεντρώσεων επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στις 15 και 16 Νοεμβρίου 2015 λόγω της επίσκεψης του τότε Προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top