Χαρδαλιάς: Αυτά είναι τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό

Ανάλογα με τα 4 επίπεδα ετοιμότητας σε κάθε περιφερειακή ενότητα

Τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό, μεταξύ των οποίων ο χάρτης με τέσσερα διαφορετικά χρώματα ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας, παρουσίασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη κάθε Τρίτη και Παρασκευή ενημέρωση. 

Κορωνοϊός: 391 νέα κρούσματα - Πλησιάζουν τους 100 οι διασωληνωμένοι

«Έχει αξία τι πρέπει να κάνπυμε όλοι μας σε κάθε περιοχή αλλά γιατί πρέπει να ζήσουμε τις  ζωές μας μαζι με τον κορωνοϊό    »  

Ο χάρτης περιγράφει την κατάσταση σε επιδημιολογικό επίπεδο των 74 περιφερειακών ενοτήτων τη χώρας. 

O χάρτης με τα μέτρα ανάλογα με τα 4 επιδημιολογικά επίπεδα  

Διαβάστε αναλυτικά τι ισχύει για μάσκα, εστίαση, κινηματογράφους, άθληση  κλπ εδώ: ΜΕΤΡΑ   

Ο καθορισμός του επιπέδου συναγερμού σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του συστήματος Υγείας (πχ. χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες και κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας) και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης, όπως αυτά αποτυπώνονται από τα δεδομένα της ιχνηλάτησης. Η γεωγραφική αναφορά και εφαρμογή των μέτρων  πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας που να δικαιολογούν εξαιρέσεις σε τοπικό επίπεδο εντός της περιφερειακής ενότητας.

Η ενημέρωση για τα προληπτικά μέτρα σε κάθε περιοχή της χώρας μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους: α) με την εισαγωγή ταχυδρομικού κωδικού στο σχετικό πεδίο β) επιλέγοντας την περιφερειακή ενότητα από το οικείο μενού ή γ) κάνοντας κλικ στην περιοχή ενδιαφέροντος πάνω στον χάρτη.

Ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας ή και συχνότερα, όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες. Ο προσδιορισμός των μέτρων και κανόνων υπόκειται σε τροποποιήσεις με βάση νεότερα επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα.

 Τι είναι ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας που παρουσιάζεται σήμερα


Ο χάρτης περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για τις 74 περιφερειακές ενότητες της χώρας:  

Επίπεδο 1: ετοιμότητας,
Επίπεδο 2: επιτήρησης,
Επίπεδο 3: αυξημένης επιτήρησης και
Επίπεδο 4: αυξημένου κινδύνου.

Κάθε πολίτης θα μπορεί να δει τον χάρτη στο διαδίκτυο τον χάρτη  που ετοιμάζει και επικαιροποιεί κάθε 14 ημέρες το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση covid19.gov.gr   
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top