Χαρδαλιάς: Και στο Ηράκλειο Κρήτης αυξημένα μέτρα για τον κορωνοϊό 

«Για να κερδίσουμε τον πόλεμο πρέπει  να τηρούμε τους κανόνες» 

«Βρισκόμαστε στη φάση επιστροφής στους εργασιακούς χώρους και του ανοίγματος των σχολείων» τόνισε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, μαζί με τον επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων Σωτήρη Τσιόδρα.   

Τσιόδρας: Τον Οκτώβριο αναμένονται αποτελέσματα για το εμβόλιο

Ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι αναπροσαρμόζονται τα δεδομένα ανάλογα με την τακτική που ακολουθείται σε διαφορετικές χώρες και ότι το μεγάλο στοίχημα για την  Ελλάδα που ανταποκρίθηκε πολύ καλά στο ξέσπασμα της πανδημίας είναι να συνεχίσει να το κάνει με σωστό σχεδιασμό και ανταπόκριση των πολιτών στις οδηγίες της Πολιτείας.

Χαρδαλιάς: Φορέστε παντού μάσκες επί 14 ημέρες!  

]διαίτερη έμφαση έδωσε ο Υφυπουργός στη ανάγκη χρήση μάσκας  και στο Δημοτικό ενώ αναφέρθηκε στην επιβολή ειδικών υγειονομικών κανόνων και στο Ηράκλειο Κρήτης (απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης άνω των 9 ατόμων σε δημόσιο χώρο και μέχρι 4 άτομα στο ίδιο τραπέζι σε καταστήματα εστίασης  εκτός αν πρόκειται για συγγενείς πρώτου βαθμού, ενώ  τα καταστήματα θα  κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα. 

Στις  περιοχές ειδικών υγειονομικών συνθηκών επιτρέπεται από τις 3/9 η λειτουργία  λαϊκών αγορών με 50%  χωρητικότητα, απόσταση 5 μέτρων από κάθε πάγκο και υποχρεωτική  χρήση μάσκας στους χώρους της.  

Πέτσας: Καλούμε τους γονείς να επιστρέψουν στα αστικά κέντρα  

«Για να κερδίσουμε τον πόλεμο πρέπει  να είμαστε προσεκτικοί και να συνεχίζουμε να τηρούμε τους κανόνες» κατέληξε στην ενημέρωσή του ο κ. Χαρδαλιάς.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top