Μόσιαλος: Αν ξεβολευτούμε λίγο, η πανδημία θα αντιμετωπιστεί

«Ο συστηματικός έλεγχος η μόνη λύση για την ενίσχυση της πανδημίας»

Ο Ηλίας Μόσιαλος

«Αν τα μέτρα εφαρμοστούν με σωστό και συστηματικό τρόπο, θα ενισχυθεί η οικονομία», σημειώνει ο Ηλίας Μόσιαλος, σε ανάρτησή του, με την οποία απαντά σε όσους πιστεύουν ότι τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού μειώνουν την οικονομική δραστηριότητα.

«Αν πολλοί πολίτες αισθανθούν ανασφάλεια, επειδή αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των κρουσμάτων, θα περιορίσουν τις δραστηριότητες τους. Δε θα θέλουν πολλοί να επισκέπτονται καταστήματα και κλειστούς χώρους αν αρκετοί συμπατριώτες μας δεν τηρούν τα μέτρα υγιεινής, δεν φοράνε μάσκες και δεν κρατούν την απαραίτητη φυσική απόσταση. Αν αυτό συμβεί θα μειωθούν οι οικονομικές συναλλαγές», έγραψε ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας του LSE.

Νέα σύσκεψη στο Μαξίμου για κορωνοϊό και στο βάθος… sms

«Παρατηρώ επίσης διάφορους να επισημαίνουν ότι σύντομα θα έρθει τεράστια ύφεση και θα υπάρχει οικονομική καταστροφή. Όσοι τα λένε αυτά δεν μας λένε όμως τι πρέπει να γίνει για να μην έχουμε ύφεση. Υπονοούν και αυτοί όμως ότι τα μέτρα κατά της πανδημίας "υπονομεύουν" την ανάπτυξη. Τι θα έπρεπε να γίνει δηλαδή; Να μην υπάρχουν μέτρα και να έχουμε χιλιάδες κρούσματα την ημέρα και μεγάλο αριθμό εισαγωγών στα νοσοκομεία; Και πως αυτό θα οδηγούσε στην οικονομική ανάπτυξη; Το αντίθετο θα συνέβαινε πάλι. Σε αυτή την περίπτωση πολλοί συμπατριώτες μας θα περιόριζαν τις δραστηριότητες τους», εξηγεί.

Καταλήγοντας, σημειώνει πως δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για να αντιμετωπιστεί μια πανδημία, «αντιμετωπίζεται, όμως, αν ξεβολευτούμε λίγο και προσέξουμε περισσότερο».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top