Πέτσας: Δεν υπάρχει περίπτωση ανασχηματισμού τις επόμενες μέρες! 

Διέψευσε κατηγορηματικά και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών    

Στέλιος Πέτσας Alpha

Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει ανασχηματισμός τις επόμενες ημέρες δήλωσε κατηγορηματικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha o υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, διαψεύδοντας τη σχετική φημολογία τις τελευταίες ημέρες και ώρες. «Θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός το πότε θα γίνει… Είναι προνόμιό του, δεν είναι κάτι που ανακοινώνεται, όταν ο πρωθυπουργός το αποφασίσει, θα γίνει» διευκρίνισε. 

Μητσοτάκης: «Ανασχηματισμός θα γίνει, αλλά θα τον ανακοινώσω εγώ»

Κατηγορηματικά διέψευσε ο κ. Πέτσας και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Έχουμε ορίζοντα τετραετίας. Έχουμε ξεκινήσει τη μείωση φόρων και εισφορών ώστε να κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη» διαβεβαίωσε.     

Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ  

 «Να συμμορφωθούμε πλήρως στις αποφάσεις της δικαιοσύνης» είναι ο στόχος της κυβέρνησης στο ζήτημα των αναδρομικών, όπως επίσης είπε ο κ. Πέτσας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Όπως διευκρίνισε ο κυβερνητικός  εκπρόσωπος τα αναδρομικά «θα τα πάρουν πόλοι είτε προσέφυγαν είτε όχι, θα καταβάλουμε το 1,4 δις ευρώ στους συνταξιούχους που έχουν δικαιωθεί, ώστε να υπάρξει και μια κινητικότητα στην αγορά». 

Μητσοτάκης: Μέσα στο 2020 και εφάπαξ στους συνταξιούχους τα αναδρομικά

Για τον γεγονός ότι τα αναδρομικά θα καταβληθούν σταδιακά, ο κ. Πέτσας διευκρίνισε ότι    «υπάρχουν πεπερασμένες οικονομικές δυνατότητες» και ότι εκτός από τα προβλήματα που δημιούργησε στην  οικονομία ο κορωνοϊός «έχουμε να αντιμετωπίσουμε και εξωτερικές προκλήσεις και να εφοδιάζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις με όλα τα μέσα για να κάνουν τη δουλειά τους».  

ΕΧΘΡΟΣ Ο ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΌ 

«Εχθρός είναι ο εφησυχασμός, η χαλάρωση κυρίως, δεν είναι τόσο τα εισαγόμενα κρούσματα. Ανοιγοκλείνουμε τη στρόφιγγα και ελέγχουμε τις ροές» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με τον αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας. «Για αυτό παίρνουμε το μέτρο της μάσκας καθώς ο κορωνοϊός μας υπενθυμίζει ότι είναι εδώ». 

Κορωνοϊός: 57 νέα κρούσματα στη χώρα σε μόλις 24 ώρες

Για τη μάσκα στις εκκλησίες ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι «υπάρχει ένα ζήτημα το οποίο το εξετάζουν οι ειδικοί, περιμένουμε τις εισηγήσεις τους, προς το παρόν υπάρχει ισχυρή σύσταση για μάσκα στις εκκλησίες». 

«Ας θυμηθούμε τι λέγαμε το Πάσχα, αυτό το Πάσχα είναι αλλιώς. Και αυτό το καλοκαίρι είναι αλλιώς. Ας προσέχουμε» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.  

Για το ζήτημα του «διαλόγου» τέλος με την Τουρκία, τον οποίο επικαλείται η τουρκική πλευρά  ώστε να υπάρξει αποκλιμάκωση στην ένταση με την Ελλάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε:    

Δένδιας: Διάλογο με Τουρκία, αλλά όχι επί παντός επιστητού

«Να μην παίζουμε με τις λέξεις και ας προσέχουν όλοι τις λέξεις που χρησιμοποιούμε.  Μιλάμε για τις διερευνητικές επαφές που γίνονταν  πολλά χρόνια…  Εμείς είμαστε εδώ με βάση το Διεθνές Δίκαιο για να ξαναπιάσουμε το νήμα εκεί  που το αφήσανε το 2016» .   
 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top