Σκληρή γλώσσα κατά Τουρκίας από τον Μάας στη συνάντηση με Δένδια 

Καταδίκασε τις προκλήσεις της Τουρκίας ο Γερμανός ΥΠΕΞ 

Με σκληρή γλώσσα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο Γερμανός ομόλογός του Χάικο Μαας καταδίκασαν την προκλητική στάση της Τουρκίας στην Ανατολική  Μεσόγειο. «Από τη συμπεριφορά της Άγκυρας θα εξαρτηθεί η σχέση της με την Ε.Ε.»  τόνισε ο Γερμανός ΥΠΕΞ.

Στην Αθήνα ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας για συνάντηση με τον Δένδια 

«Η Άγκυρα αγνοεί την προτροπή μας να δώσει τέλος στην παράνομη συμπεριφορά της. Και όλοι θυμόμαστε την πρόσφατη απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας από Μουσείο σε τζαμί. Μία πρόκληση στην πανανθρώπινη διάσταση του μνημείου» επισήμανε από την πλευρά του ο Έλληνας ΥΠΕΞ.  

Δένδιας: «Η Ελλάδα θα προασπίσει τα δικαιώματά της»

Στα αξιοσημείωτα ότι για πρώτη φορά ο Γερμανός ΥΠΕΞ εγκαλεί ανοιχτά την Τουρκία και της ρίχνει την ευθύνη. 

«Αναφορικά με τις γεωτρήσεις και τις κινήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, η στάση μας είναι ξεκάθαρη, το Διεθνές Δίκαιο θα πρέπει να τηρείται» δήλωσε ο Μάας,ο οποίος  απαντώντας σε ερώτηση για τις  παράνομες γεωτρήσεις ανέφερε:

«Η γερμανική Κυβέρνηση έχει μια σαφή στάση αναφορικά με τις παραβιάσεις τόσο των δικαιωμάτων στην ΑΟΖ - αυτό το παρουσιάζει σε επίπεδο ευρωπαϊκό αλλά και σε διμερές, ότι δηλαδή αναμένουμε από την Τουρκία οι γεωτρήσεις αυτές οι οποίες γίνονται μπροστά από την Κύπρο να πάρουν ένα τέλος και να μην υπάρξει χώρος να ξεκινήσουν νέες δραστηριότητες και ότι αυτό αποτελεί προϋπόθεση για να υπάρξει διάλογος, ο οποίος να οδηγεί σε βήματα προς το μέλλον, ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία. Και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπάρχει μεγάλη ομοφωνία, σε μεγάλο βαθμό συμφωνία».


.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top