Πονοκέφαλος στο ΚΙΝΑΛ: «Αντάρτικο» για τις διαδηλώσεις

Κατέθεσε τροπολογία για το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα

Φώφη Καστανίδης

Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, όμως στο ΚΙΝΑΛ, που προτίθεται να το υπερψηφίσει ξεκίνησαν τα παρατράγουδα με τέσσερις βουλευτές, προεξάρχοντος του Χάρη Καστανίδη να εκφράζουν τις έντονες αντιδράσεις τους. 

Αλλαγές από τον Χρυσοχοΐδη στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις δύο συνεδριάσεις της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ επί των 18 παρόντων (από τους 22 βουλευτές που έχει το κόμμα) οι 14 ήταν υπέρ της στήριξης του νομοσχεδίου και κατά οι τέσσερις. 

Αυτοί είναι οι Χ. Καστανίδης, Μιχ. Κατρίνης, Γιώργος Μουλκιώτης και Ανδρέας Πουλάς, οι οποίοι ανέπτυξαν τις ενστάσεις τους. Ο κ. Καστανίδης κατέθεσε επιχειρήματα σε νομικό επίπεδο, οι δε υπόλοιποι τρεις βουλευτές ήταν της άποψης ότι «δεν πρέπει να ταυτιστούμε με τη ΝΔ». 

Διαδηλώσεις: Θύελλα αντιδράσεων για τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις

Πάντως και οι τέσσερις βουλευτές δήλωσαν σαφώς ότι θα σεβαστούν την απόφαση της πλειοψηφίας.

Χθες το βράδυ όμως, ο Χάρης Καστανίδης, μιλώντας στη Βουλή επιτέθηκε στο νομοσχέδιο, δημιουργώντας αναστάτωση για τη στάση που θα κρατήσει σήμερα το βράδυ στην ονομαστική ψηφοφορία. 

Σημειώνεται πως το ΚΙΝΑΛ σήμερα το πρωί κατέθεσε τροπολογία με πέντε αλλαγές για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, ζητώντας την κατάργηση των χημικών.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες η Φώφη Γεννηματά επεδίωξε και είχε συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος ήταν απών και από τις δύο συνεδριάσεις της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, και φέρεται να έχει και αυτός ενστάσεις επί του νομοσχεδίου. 

Η πρόεδρος του Κινήματος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, του ζήτησε να ασκήσει την επιρροή του στον Χ. Καστανίδη (και στους υπολοίπους τρεις βουλευτές, ώστε να μη δημιουργηθεί ρωγμή στην εικόνα του κόμματος. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top