Αγωνία στον τουρισμό: Πέντε οι μεγάλες χώρες στην ελληνική black list! 

Θρίλερ με τους τουρίστες από την Τουρκία – Την Τρίτη ο οριστικός κατάλογος

Αγωνία επικρατεί στους φορείς του τουρισμού στη χώρα μας καθώς η ΕΕ έχει ήδη αποκλείσει ΗΠΑ, Ρωσία, Βραζιλία και η Ελλάδα σήμερα πρόσθεσε επιπλέον δύο μεγάλες αγορές,  τη Βρετανία και τη Σουηδία. 

Μαξίμου: Όχι σε απευθείας πτήσεις από Μ. Βρετανία - Σουηδία μέχρι 15/7

«Άρα,  πέντε χώρες μένουν εκτός.  Από αυτές οι τρεις (ΗΠΑ, Ρωσία και Βρετανία) συνιστούν μεγάλο πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό,  σκεφτείτε ότι πέρσι μας άφησαν το 20% των εσόδων, δηλαδή 4 δισ. ευρώ» τόνισε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων τoυ Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.   

Όπως πρόσθεσε το θρίλερ είναι με την Τουρκία. «Οι Ευρωπαίοι  δε θέλουν τους Τούρκους και προσπαθούμε εμείς να τους αλλάξουμε γνώμη. Και για διπλωματικούς λόγους, είναι μια κίνηση καλής θέλησης στον Ερντογάν  αλλά και για πρακτικούς.  Πέρσι είχαμε 1 εκ. Τούρκους που ήρθαν οδικώς και ακτοπλοϊκώς στη Βόρεια Ελλάδα, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.  Χωρίς και αυτούς το πρόβλημα θα είναι μεγάλο» τόνισε η Κ. Μακρή.   

Κυβερνητικές πηγές διευκρινίζουν πάντως, με αφορμή ερωτήματα για το τι θα ισχύσει από 1ης Ιουλίου, για αεροπορικές, ακτοπλοϊκές και οδικές μεταφορές από και προς τρίτες χώρες, ότι ο κατάλογος των χωρών από τις οποίες θα επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα, θα οριστικοποιηθεί την Τρίτη 30/6/2020,  μετά την κατάληξη των σχετικών διαβουλεύσεων σε επίπεδο Ε.Ε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top