Μητσοτάκης: Οι υπουργοί μου έλεγαν «Mην κάνεις lockdown θα καταστραφούμε!»

Τον Μάιο θα ξεκινήσει σταδιακά η χαλάρωση των μέτρων

Σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την κρίση που περνά η χώρα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και για το πότε θα ξεκινήσει η άρση των μέτρων. 

Ο πρωθυπουργός στην συνέντευξή του στον Αλέξη Παπαχελά εμφανίζεται βέβαιος ότι «θα ξεπεράσουμε την κρίση» της πανδημίας και πως οι συνέπειες του κορωνοϊού στην κοινωνία και στην οικονομία θα αποδειχθούν προσωρινή παρένθεση.

Πέτσας: Στις 27 Απριλίου θα ξέρουν οι πολίτες το σχέδιο για τα νέα μέτρα!

Μητσοτάκης: «Οι υπουργοί μου έλεγαν να μην κάνω lockdown γιατί θα καταστραφούμε

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε την απόφαση του lockdown: «Θυμάμαι μία σύσκεψη στις 7 Μαρτίου, μία μεγάλη σύσκεψη που στην ουσία είχαμε όλο το υπουργικό συμβούλιο, στην οποία η αντίδραση του οικονομικού επιτελείου ήταν: «Παναγία μου! Αν κλείσουμε, θα καταστραφούμε, μην το κάνεις!». Και δύο μέρες μετά, πήρα την απόφαση να κλείσω τα σχολεία. Και μετά, να κλείσουμε και τα καταστήματα.»

Τον Μάιο θα ξεκινήσει σταδιακά η χαλάρωση των μέτρων

Αναφερόμενος στη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραπέμπει στον Μάιο: «Πιστεύω ότι στα τέλη του μήνα θα έχουμε μία πολύ καλύτερη εικόνα, ώστε τον Μάιο να αρχίσουμε, σταδιακά, αν δεν υπάρξει κάποια δραματική αλλαγή, να χαλαρώνουμε τα μέτρα. Αλλά η χαλάρωση αυτή θα γίνεται βήμα βήμα».

Απαγόρευση κυκλοφορίας-Τα SOS για όσους μετακινηθούν-Πιο αυστηρά τα μέτρα

Η φιλία του με τον Σωτήρη Τσιόδρα

Ο πρωθυπουργός μιλά και για τον ρόλο τον Σωτήρη Τσιόδρα, και εκμυστηρεύεται ότι πλέον έχουν γίνει φίλοι: «Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν είναι απλώς εξαιρετικά καταρτισμένος επιστημονικά, αλλά και κάποιος με πολύ μεγάλες προσωπικές και ανθρώπινες ευαισθησίες. Ένας πραγματικός γιατρός!»

Στο μέτωπο της οικονομίας ο κ. Μητσοτάκης αναγνωρίζει ότι το 2020 θα υπάρξει ύφεση, αλλά εκτιμά πως η ανάπτυξη τον επόμενο χρόνο θα είναι μεγαλύτερη.

Εγγυάται ακόμη ότι θα πει «όχι» όπου επιβάλλεται, εάν υπάρξει πίεση για γενικευμένα επιδόματα και επιχορηγήσεις.

Τσιόδρας-Κικίλιας: Η τηλεδιάσκεψη με τον περιφερειακό διευθυντή του ΠΟΥ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Απέκλεισε τις πρόωρες εκλογές 

Ο πρωθυπουργός αποκλείει τις πρόωρες εκλογές δηλώνοντας ότι διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση και εμπιστοσύνη για να εφαρμόσει την πολιτική του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top