Τον «χαβά» τους οι Τούρκοι κατά Ελλάδας εν μέσω πανδημίας

  Ελληνικά χωρικά ύδατα στα… τρία μίλια ζήτησε Τούρκος ναύαρχος!    

Διπλή πρόσκληση εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού είχαμε σήμερα από την Άγκυρα. Ο Επιτελάρχης του τουρκικού ναυτικού και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών κατηγόρησαν την Ελλάδα για παραβιάσεις στο Αιγαίο και για εγκλήματα στο μεταναστευτικό.

Τουρκία: Στους 1.296 οι νεκροί - Πιθανή μια νέα καραντίνα

Μάλιστα, ο επιτελάρχης του τουρκικού ναυτικού «το τερμάτισε». Θέλει η Ελλάδα να παραχωρήσει το μισό Αιγαίο και τα νησιά που είναι στα τρία μίλια από τις τουρκικές ακτές! 

Εύσημα ΗΠΑ σε Μητσοτάκη για τη στάση απέναντι σε Τουρκία

Ο Τσιχάτ Γιαϊτζί  σε  βιβλίο που εξέδωσε για τα ελληνοτουρκικα υποστηρίζει ανάμεσα σε άλλα ότι:

•    Τα χωρικά ύδατα της Ελλάδα πρέπει να πάνε στα 3 μίλια
•    Η Τουρκία έχει κυριαρχικά δικαιώματα σε νησιά στα 3 μίλια
•    Η  Ελλάδα μονομερώς κατέλαβε το 25% του Αιγαίου και πως όλα αυτά Θα οδηγήσουν σε αμφισβήτηση ολόκληρης της συνθήκης της Λωζάνης.

Αλλά ο παροξυσμός δεν τελειώνει εδώ. Ο Εκπρόσωπος  του υπουργείου Εξωτερικών,  επειδή ο Νότης  Μηταράκης εγκάλεσε  την Άγκυρα ότι δεν εφαρμόζει την συμφωνία για το μεταναστευτικό, κατηγόρησε την Ελλάδα για "εγκλήματα εναντίον των αιτούντων άσυλο, ελεεινές συνθήκες και παραβίαση του δικαίου για το άσυλο".

Εν τέλει βέβαια παραδέχθηκε ότι έχει σταματήσει να δέχεται επιστροφές και επικαλέστηκε τον κορωνοϊό.

Αλλά και στο Αιγαίο σήμερα είχαμε 13 παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη που αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά ενώ υπήρξε και μια εμπλοκή, δηλαδή μια εικονική αερομαχία. Με λίγα λόγια, η Τουρκία κάνει «εξωτερική πολιτική του κορωνοϊού», αλλά η Αθήνα είναι σε εγρήγορση και δεν πρόκειται να αφήσει καμία π[πρόκληση αναπάντητη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top