Μεϊμαράκης: "Ναι" στο "ψαλίδι" στον μισθό λόγω κορωνοϊού  

Οδηγίες με sms από το Μέγαρο Μαξίμου για τη μείωση

Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης δήλωσε ότι ανταποκρίνεται στην έκκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για εθελούσια μείωση μισθών στο 50% (με το υπόλοιπο 50% να παραχωρείται για τις ανάγκες καταπολέμησης του κορωνοϊού), όπως ισχύει και για βουλευτές – Υπουργούς, τασσόμενος ουσιαστικά και υπέρ της μείωσης των μισθών των συναδέλφων του. 

Μητσοτάκης: Να δώσουν βουλευτές και υπουργοί τον μισό μισθό τους

«Επικροτώ την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και άμεσα στο κάλεσμά του. Όλοι μαζί πρέπει να βοηθήσουμε για να ξεπεράσουμε την πανδημία» έγραψε στο twitter o κ. Μεϊμαράκης.  

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα το βράδυ το Μέγαρο Μαξίμου έστειλε SMS στους βουλευτές για τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσουν στη μείωση του μισθού τους.    

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: Κόντρα παρά τη συμφωνία σε περικοπές για βουλευτές - υπουργούς

Εν τω μεταξύ ξεκινά κύκλος και από διοικητές οργανισμών κ.α. που θα δώσουν τον μισό μισθό, όπως υπουργοί και βουλευτές. 

Μεταξύ  των επικεφαλής κρατικών οργανισμών που δήλωσαν ότι θα μειώσουν τον μισθό τους και ο  Νικόλαος Κωστόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Θεωρώ υποχρέωση μου, παρά το ότι δεν συγκαταλέγομαι στην πρόσκληση του πρωθυπουργού, να πράξω το ίδιο και να διαθέσω το 50% του μισθού μου στον ειδικό λογαριασμό για τον Covid-19, για τους επόμενους δύο μήνες.
Καλώ και τους συναδέλφους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα να το σκεφθούν και να δώσουμε όλοι το παρόν στον κοινό αγώνα. Η αλληλεγγύη είναι δικαίωμα και στάση ζωής».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top