Δύο μεγάλες αλλαγές στους διορισμούς εκπαιδευτικών από την Κεραμέως

Κάθε δύο χρόνια οι πίνακες – Επανέρχονται τα διπλά μόρια για τα δυσπρόσιτα

Νίκη Κεραμέως

Σε μεγάλες αλλαγές στο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών θα προβεί η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Μεταξύ άλλων οι πίνακες εκπαιδευτικών  θα ανοίγουν  κάθε δυο και όχι τρία έτη, ενώ επανέρχονται τα δυσπρόσιτα σχολεία ως διακριτή κατηγορία. 

Συγκεκριμένα, σε συνομιλία της με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες η υπουργός Παιδείας προανήγγειλε δύο παρεμβάσεις για τους εκπαιδευτικούς.  

Σε νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή,  θα προβλέπεται ότι οι πίνακες των εκπαιδευτικών θα ανοίγουν  (επί της ουσίας θα ανανεώνονται με βάση τα προσόντα, τα τέκνα κλπ) κάθε δυο χρόνια, αντί των τριών που ίσχυε με τον προηγούμενο νόμο του κ. Γαβρόγλου. 

Στην ίδια διάταξη θα επανέρχεται η διπλή μοριοδότηση των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε δυσπρόσιτα σχολεία. Ο προκάτοχός της είχε  καταργήσει τη διπλή μοριοδότηση,  με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τη σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, οι εκπαιδευτικοί να μην έχουν κίνητρο να διδάξουν σε σχολεία που βρίσκονται σε ακριτικά νησιά ή σε δύσβατες περιοχές της ενδοχώρας. Μάλιστα, γι’ αυτόν τον λόγο εμφανίστηκαν αρκετά κενά σε τέτοιες περιοχές, με δεδομένο ότι έκτοτε υπήρχε μηδαμινό σχεδόν ενδιαφέρον. 

Στόχος της υπουργού Παιδείας, είναι η ενίσχυση των εκπαιδευτικών και να δοθούν τα σωστά κίνητρα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top