Επανεκλογή Παυλόπουλου και Συμβούλιο Αρχηγών για τα εθνικά ζητά ο Τσίπρας

Πέτσας: παραμένει κολλημένος στο χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας

Την επίσπευση της επανεκλογής του Προκόπη Παυλόπουλου στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ζητά ο Αλέξης Τσίπραςμε συνέντευξή του Στο Βήμα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητά την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, προκειμένου να συμφωνηθούν οι βασικές γραμμές της εθνικής στρατηγικής απέναντι στην Τουρκία.

«Ο Προκόπης Παυλόπουλος προέρχεται από διαφορετική πολιτική οικογένεια από τη δική μου, αλλά είναι ένας Πρόεδρος που ενώνει, αντί να διχάζει, και εργάζεται για την πολιτική συναίνεση. Και ως ΠτΔ έχει αποδείξει ότι στηρίζει μια σύγχρονη Ελλάδα, ενώ με το επιστημονικό του κύρος προασπίζει απαρέγκλιτα τα κυριαρχικά της δικαιώματα και την ίδια στιγμή εργάζεται για τον διάλογο, τη συνεργασία και την επίλυση οιασδήποτε διαφοράς βάσει του διεθνούς δικαίου. Ο Πρωθυπουργός οφείλει να το αναγνωρίσει και κυρίως να συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα των στιγμών και να αφήσει τα “προεδρικά καλλιστεία”. Να επισπεύσει την επανεκλογή Παυλόπουλου με μεγάλη πλειοψηφία και αμέσως μετά να ζητήσει τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον επανεκλεγέντα Πρόεδρο για να συμφωνήσουμε πάνω στις βασικές γραμμές της εθνικής στρατηγικής απέναντι στην Τουρκία», υπογραμμίζει ο κ. Τσίπρας.

Οι τρεις στόχοι από την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Τσίπρας κάνει λόγο για ανησυχητικές εξελίξεις και επισημαίνει ότι η Τουρκία μετά το πραξικόπημα του 2016 αναβάθμισε την επιθετικότητά της σε όλα τα μέτωπα.

«Θεωρώ ότι σήμερα βρισκόμαστε σε μια νέα φάση στην περιοχή, όπου η Τουρκία προσπαθεί να αναβαθμίσει τον ρόλο της σε τρία παράλληλα μέτωπα: στο συριακό, στο λιβυκό και στην Ανατολική Μεσόγειο – με την προώθηση της επικίνδυνης θεωρίας της “Γαλάζιας Πατρίδας”. Δυστυχώς, ο Τούρκος πρόεδρος αισθάνεται ότι ο κρίσιμος ρόλος της Τουρκίας στα πρώτα δύο, κυρίως σε συνεργασία με τον αμερικανό πρόεδρο, του δίνει ελευθέρας για το τρίτο. Και δυστυχώς, επίσης, η στάση που τήρησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη τους προηγούμενους μήνες τού έδωσε την αίσθηση ότι μπορούσε να κινηθεί με μεγαλύτερη άνεση», δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πέτσας: Παραμένει κολλημένος στο χθες ο Τσίπρας

«Ο κ. Τσίπρας - και με την τελευταία του συνέντευξη - αποδεικνύει ότι παραμένει κολλημένος στο χθες» σημειώνει ο κ. Πέτσας, απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αναφορικά με την πρότασή του για ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών, παραβιάζει ανοιχτές θύρες, καθώς ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη προαναγγείλει ότι θα τους ενημερώσει για τα εθνικά θέματα και τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Ντ. Τράμπ. Το αύριο δεν μπορεί να περιμένει τον κ. Τσίπρα. Ούτε η Ελλάδα. Όλοι μαζί, ενωμένοι, προχωράμε μπροστά για να κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη», τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top