Μητσοτάκης: Ξεκινά την πρωτοχρονιά ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112

Πώς θα γίνεται η ειδοποίηση για κινδύνους

Με την έλευση της νέας χρονιάς ξεκινάει και επίσημα την λειτουργία του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112. Ο πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης μία ημέρα μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού παρακολούθησε από κοντά τις δυνατότητες του συστήματος που σώζει ζωές. 

Η selfie του Μητσοτάκη στο Instagram μετά την ψηφοφορία στη Βουλή

ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε με σεβασμό μπροστά στο ηρώο των πεσόντων πυροσβεστών  που έχασαν την ζωή τους κατά  τον καθηκον. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μνημείο πεσόντων πυροσβεστών  


Αυτός ήταν και ο λόγος που είχε ζητήσει το 112 να λειτουργήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται για να μη θρηνήσουμε ξανά ανθρώπινες ζωές. 

ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Η ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ

Ο καιρός είναι πιά απρόβλεπτος και τα φαινόμενα έντονα και ξαφνικά. Οι πολίτες πλέον θα ενημερώνονται για οποιοιδήποτε κίνδυνο, όπως είναι οι πλημμύρες και  οι πυρκαγιές. Το 112 θα ενημερώνει με sms, mms, email ακόμα και με φωνητική κλήση για συσκευές που δεν ειναι smartphone. 

ΤΟ 112 ΘΑ ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ

Το σύστημα θα  δέχεται κλήσεις εκτάκτου ανάγκης 24 ώρες το 24ωρο από ανθρώπους που κινδυνεύουν και χρειάζονται άμεσα βοήθεια. Από τον Απρίλιο ο γεωγραφικός εντοπισμός  θα γίνεται με βάση ένα απόλυτα ακριβές στίγμα. 

«Πιστεύω στην κυριολεξία ότι θα σώζει ζωές, αυτός είναι και ο σκοπός του» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός εστίασε επίσης στις κλιματικές αλλαγές και στην ετοιμότητα που πρέπει να υπάρχει. 


 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top