MRB: To ποσοστό με το οποίο προηγείται η ΝΔ και οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

«Ελπίδα» και «οργή» οι λέξεις που εκφράζουν τους Έλληνες

Μεγάλο προβάδισμα με διαφορά 12,3 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει υπέρ της ΝΔ η έρευνα της κοινής  γνώμης «Τάσεις» της MRB, τα κυριότερα συμπεράσματα της οποίας παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δημήτρης Μαύρος στο  κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα. 

Η ΝΔ προηγείται συγκεκριμένα με  ποσοστό 36,8%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 24,5%. Τα ποσοστά των υπόλοιπων κομμάτων είναι : Κίνημα Αλλαγής 7,7%, ΚΚΕ 5,5%, Ελληνική Λύση 4,3%, ΜέΡΑ 25 3,2%, Χρυσή Αυγή 2,7%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης για  το 40,9% των ερωτηθέντων και ο Αλέξης Τσίπρας για το 29,1%. «Κανένας από τους δύο»  δηλώνει το 26,3%.

Το 57,4% τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών και θέλει  «να προκηρυχθούν περίπου στο τέλος της τετραετίας». 

ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΓΗ  ΟΙ ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Οι δύο λέξεις που εκφράζουν περισσότερο τους  Έλληνες σύμφωνα με την έρευνα της MRB είναι η «ελπίδα», σε ποσοστό 41,1% (23,1% το 2018) και «οργή», σε ποσοστό 41% (54,4% το 2018). 

 Οι πολίτες σε ποσοστό 59,2% θεωρούν πιθανό ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. 

Για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας σημαντικό ποσοστό των πολιτών (44,8%) δηλώνουν ότι θα επιθυμούσαν να παραμείνει ο Προκόπης Παυλόπουλος για δεύτερη θητεία ενώ το 41,1% επιθυμεί νέο πρόσωπο στην θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στην περίπτωση που δεν θα είναι υποψήφιος ο Προκόπης Παυλόπουλος ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επιλέγεται αυθόρμητα από το 26% όσων ανέφεραν κάποιο όνομα, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το 11,2%,  το 8% επιλέγει τη Ντόρα Μπακογιάννη, το 5,9% τον Ευάγγελο Βενιζέλο και  το 4% την κυρία Μαρία Δαμανάκη.

Οι πιο δημοφιλείς υπουργοί της κυβέρνησης είναι οι¨Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Νίκος Δένδιας,  Βασίλης Κικίλιας, Τάκης Θεοδωρικάκος και Αδωνις Γεωργιάδης.

Οι πολίτες απαντούν ότι τα πέντε σημαντικότερα προβλήματα της χώρας είναι η ανεργία με 52%, το μεταναστευτικό/προσφυγικό/οικ. μετανάστες με 40,5%, η υγεία/περίθαλψη με 33,6%, το φορολογικό σύστημα με 33,4% και η οικονομική ανάπτυξη με 30%.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top