Σχέδιο οριοθέτησης ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο από τον Δένδια!

Διπλωματικός πυρετός με αλλεπάλληλες συναντήσεις του ΥΠΕΞ

Η οριοθέτησης ΑΟΖ με την Ιταλία και την Αίγυπτο βρίσκεται στα σχέδια του  Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, μετά τις προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας και το μνημόνιο με την κυβέρνηση της Τρίπολης της Λιβύης.   

Η Κάτια Μακρή έδειξε στον χάρτη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, πώς θα ήταν οι ΑΟΖ μας, αν τις είχαμε οριοθετήσει, αν και με την Αίγυπτο υπάρχουν προβλήματα στο σκέλος που αφορά και την Τουρκία, όπως και με την Ιταλία στο τμήμα που αφορά την Αλβανία.  

Επιστολές της Ελλάδας στον ΟΗΕ για το μνημόνιο Λιβύης - Τουρκίας

«Η κυβέρνηση λοιπόν προσανατολίζεται να κάνει μια μεγάλη διπλωματική ντρίπλα και να συνυπογράψει - εντός τριμήνου - ΑΟΖ και με τις δύο χώρες, όπου δεν υπάρχουν προβλήματα, δηλαδή στο δυτικό κομμάτι της Αιγύπτου και από τη Ζάκυνθο και κάτω με την Ιταλία» αποκάλυψε η Κ. Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.  

Όπως πρόσθεσε, αυτό θα μας κατοχυρώσει ένα τετελεσμένο και θα «στριμώξει» κατά πολύ  τον Ερντογάν.  

Συμβούλιο Υπουργών ΕΕ: Κυρώσεις κατά της Τουρκίας ζήτησε ο Δένδιας

Για να γίνουν όλα αυτά υπάρχει διπλωματικός πυρετός, τόνισε η επικεφαλής του πολιτικού και οικονομικού ρεπορτάζ  του Star. Την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών θα δει τον Λίβυο πρόεδρο της Βουλής, ενώ έρχονται στην Αθήνα και οι υπουργοί των χωρών του Ευξείνου Πόντου (ανάμεσα στους οποίους και η ΥΠΕΞ της Βουλγαρίας με  την οποία θα έχει  κατ’ ιδίαν συνάντηση ο Ν. Δένδιας) αλλά δεν αναμένεται να έρθει και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΝΔΙΑ

Ο Νίκος Δένδιας θα κάνει τον «γύρο του κόσμου»  πάντως μέσα  σε ελάχιστες ημέρες, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί κατά σειρά:   

•    Γενεύη (για συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντ. Γκουτέρες) 
•    Ριάντ (Σαουδική Αραβία)
•    Άμπου Ντάμπι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) 
•    Αμάν (Ιορδανία)   
•    Ρώμη (Ιταλία) 
«Γερή αντεπίθεση και ελπίζουμε ότι θα αποδώσει» τόνισε επίσης η Κ. Μακρή.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top