Διπλωματικός «πυρετός» στην Αθήνα για την τουρκική προκλητικότητα

Στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ο Δένδιας

Κυριάκος Μητσοτάκης Και Νίκος Δένδιας

Στο ευρωπαϊκό τραπέζι την τουρκική προκλητικότητα φέρνει η κυβέρνηση.

Ο Νίκος Δένδιας θα συμμετέχει τη Δευτέρα στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου στην ημερήσια αναμένεται να βρεθούν οι πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη και ειδικότερα, η υπογραφή του μνημονίου μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας.

Η Λιβύη επικύρωσε τη συμφωνία με την Τουρκία για τη Μεσόγειο

Δένδιας: «Προϊόν εκβιασμού το μνημόνιο της Τουρκίας με τη Λιβύη»

Ο υπουργός Εξωτερικών, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι η αφρικανική χώρα εκβιάστηκε από την Άγκυρα για να την υπογράψει.

Παράλληλα, σημείωσε πως πως δεν υπάρχει γειτονική, στην Τουρκία, χώρα που να μην έχει πρόβλημα μαζί της και κατηγόρησε την Άγκυρα ότι η θεωρητική στόχευση της εξωτερικής πολιτικής της είναι το «μηδέν πρόβλημα στα σύνορά μας».

«Η Τουρκία προσπαθεί να μας οδηγήσει σε κλιμάκωση δηλώσεων και σε όξυνση κλίματος. Εμείς δεν έχουμε διάθεση να ακολουθήσουμε τους Τούρκους, ούτε να παίξουμε το παιχνίδι τους. Η Ελλάδα θα απαντά σοβαρά. Η Ελλάδα δεν φοβάται γιατί έχει βάσιμες και τεκμηριωμένες θέσεις», είπε ο κ. Δένδιας.

Εξάλλου, την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνομιλήσει με τους Ευρωπαίους ομολόγους του την ερχόμενη Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους Ευρωπαίους για το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης, ενώ θα παραθέσει στοιχεία για την τουρκική προκλητικότητα, καθώς η Άγκυρα σχεδόν καθημερινά εξαπολύει και από μία επίθεση εις βάρος της Ελλάδας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top