Επίθεση στον Ερντογάν από τον Μητσοτάκη στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Και ο Μακρόν κατά του Τούρκου προέδρου για το μνημόνιο με τη Λιβύη

Eυθεία επίθεση στον  Ταγίπ Ερντογάν παρουσία όλων των ηγετών του ΝΑΤΟ, έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Λονδίνο. Ο Τούρκος Πρόεδρος, που δεν προλαβαίνει να μετράει πολέμιους στην Ευρώπη, ήταν εκεί και τον άκουγε. 

«Η προώθηση διεθνών συμφωνιών, οι οποίες παραβιάζουν κατάφωρα τόσο το διεθνές δίκαιο όσο και τα νόμιμα δικαιώματα των χωρών του ΝΑΤΟ, αντίκειται σαφώς στο πνεύμα συνεργασίας και στις θεμελιώδεις αρχές στις οποίες στηρίζεται η Συμμαχία» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.  

Όπως τόνισε  θα πρέπει τα μέλη του ΝΑΤΟ να απέχουν από ενέργειες που οδηγούν σε προστριβές ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα μας αναμένει από τους γείτονές της να επιδείξουν σεβασμό για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. 

O Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν και στο γεύμα που παρέθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ σε ορισμένους ηγέτες.

ΜΑΚΡΟΝ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΛΙΒΥΗΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Δεν ήταν ο μόνος.  Τόσο ο Γάλλος πρόεδρος όσο και η Γερμανίδα Καγκελάριος πνέουν μένεα εναντίον του. Ο Μακρόν  ζήτησε «από τη μια το σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, την κυριαρχία και την ακεραιότητα των γειτόνων της” και από την άλλη, “τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για το μεταναστευτικό”.

Ούτε η σχέση του με τη νέα Επίτροπο Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς. Η Ευρωπαϊκή Ένωση , τάχθηκε υπέρ της Ελλάδας και σήμερα ζήτησε επίσημα να λάβει γνώση του περιεχομένου του Μνημονίου με τη Λιβύη. 

Και με τον Τραμπ όμως η σχέση τους είναι πότε έτσι πότε αλλιώς. Στο Λονδίνο μια τον στήριζε, μια τον άδειαζε

ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΥΝΕΣΗ

Ακόμη και ο σύμμαχός του Πούτιν, του ζήτησε το λόγο για τη συμφωνία με τη Λιβύη 

Ο Ερντογάν ωστόσο, σε πείσμα όλων, επιμένει στον επεκτατισμό του. Ακόμη και μετά τη  διεθνή κατακραυγή, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, σε ανακοίνωση του λέει πως τα ελληνικά νησιά έχουν μικρότερη υφαλοκρηπίδα και άρα περικυκλώνονται εντελώς. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top