Για την πιθανότητα ατυχήματος στο Αιγαίο μίλησε για πρώτη φορά ο Μητσοτάκης

Πολεμικά αεροσκάφη θέλει να κατασκευάσει ο Ερντογάν

Για τη πιθανότητα ενός ατυχήματος στο Αιγαίο λόγω της παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας μίλησε για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Ρώμη. Την ίδια ώρα ο Ερντογάν απειλεί ότι θα κατασκευάζει δικά του πολεμικά αεροπλάνα.

Μητσοτάκης σε Corriere della Sera: Ευρωπαϊκό πρόβλημα το προσφυγικό

Η Τουρκία δυστυχώς συνεχίζει μία επιθετική και αδιέξοδη συμπεριφορά στο Αιγαίο αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα ενός ατυχήματος.
Την ώρα που από τη Ρώμη ο πρωθυπουργός έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την επιθετική στάση της Άγκυρας,  ο Ερντογάν τον επιβεβαίωνε απολύτως προαναγγέλοντας προκλητικά ότι σύντομα θα μπορεί να κατασκευάζει τα δικά του μαχητικά αεροσκάφη.

«Όσον αφορά στα F35 βλέπουμε την αδικία που γίνεται στη χώρα μας. Θεού θέλοντος σχεδιάζουμε θα κατασκευάζουμε τα δικά μας τζετ σε πέντε με έξι χρόνια» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.  

Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε σήμα από την πλευρά του σε όλη την Ευρώπη και για την απαράδεκτη συμπεριφορά της Τουρκίας στο μεταναστευτικό.

«Ως ακριτικό κράτος η χώρα μου καταβάλλει κάθε προσπάθεια να ανταπεξέλθει. Δεν μπορεί όμως και ούτε πρέπει να επωμιστεί μόνη της κάτι το οποίο αποτελεί κατ' ουσίαν ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα» τόνισε.  

Στο πλαίσιο της επίσκεψης  στη Ρώμη, οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Ιταλίας, επιβεβαίωσαν τη συνεργασία τους στον ενεργειακό τομέα με την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας (Memorandum of Understanding) στον ενεργειακό τομέα  από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιο για θέματα ενέργειας και φυσικών πόρων, Γεράσιμο Θωμά και τον υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης της Ιταλίας Στέφανο Πατουανέλι.

Μητσοτάκη και Κόντε απασχόλησαν εκτός από τα  ενεργειακά, οι επενδύσεις, η Κύπρος αλλά και τα δυτικά Βαλκάνια,  καθώς ο Ιταλός πρωθυπουργός προσπαθεί να πείσει τον Μακρόν να αλλάξει άποψη για τα Σκόπια

Ο Νίκος Δένδιας από την πρωτεύουσα της Βόρειας Μακεδονίας βεβαίωσε τους συνομιλητές του ότι η Αθήνα είναι αναφανδόν υπέρ της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Δένδιας από Σκόπια: «Ναι» στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανιών

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top