«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για τους διοικητές των νοσοκομείων

Να παραιτηθεί ο Κικίλιας ζητά η Κουμουνδούρου – Η απάντηση της ΝΔ

Τη σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η ανακοίνωση των 111 νέων διοικητών νοσοκομείων από το Υπουργείο Υγείας, με χαρακτηριστική περίπτωση τον διορισμό 80χρονου  Κωνσταντίνου Πατέρα ως διοικητή στην Καρδίτσα. 

Μετά τον θόρυβο που ξέσπασε ο  υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ. Πατέρα από τη θέση του διοικητή του Γ.Ν. Καρδίτσας. Η αποδοχή της παραίτησης σύμφωνα μεε πηγές του Μεγάρου Μαξίμου ήταν κοινή απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Υγείας.

Διορθωτικές παρεμβάσεις στο διορισμό των νέων διοικήσεων στα νοσοκομεία προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό  ΘΕΜΑ 104.6, με αφορμή το θόρυβο που προκάλεσαν ορισμένες επιλογές της κυβέρνησης. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση και προαναγγέλλοντας την παραίτηση του διορισμένοι διοικητή στο νοσοκομείο της Καρδίτσας, ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι «όπου υπάρχει αστοχία θα υπάρξει ειλικρίνεια και θα υπάρξουν αντικαταστάσεις εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχουν ζητήματα» συμπληρώνοντας ότι «στην συντριπτική πλειονότητα πρόκειται για αξιοκρατικές επιλογές».

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΤΡΟΠΗ ΔΕ ΞΕΠΛΕΝΕΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ – ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΚΙΚΙΛΙΑΣ 

«Η ντροπή του κ. Μητσοτάκη δεν ξεπλένεται με την παραίτηση του ηλικιωμένου πολιτευτή της ΝΔ, που διορίστηκε διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας, με μόνο προσόν την κομματική του θέση και την υπόσχεση που παραδέχθηκε δημόσια ότι του είχε δώσει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία ασκεί σφοδρή κριτική στη ΝΔ για το ζήτημα της     

Όπως προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ «μία παραίτηση αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό της «αναξιοκρατίας» και του κράτους των «αρίστων» του ρουσφετιού που εγκαθιδρύει η ΝΔ» και  «με μία παραίτηση το μόνο που προσπαθεί είναι να ρίξει στάχτη στα μάτια όσων τον πίστεψαν για τη δήθεν αξιοκρατία και να τους αποπροσανατολίσει από το πλιάτσικο που έχει ξεκινήσει σε βάρος της δημόσιας Υγείας και των φορολογουμένων».

Καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση στην ανακοίνωσή της:   

«Αλήθεια οι υπόλοιποι 111 αποτυχημένοι πολιτευτές, κουμπάροι, σύζυγοι και συγγενείς, που το μόνο κοινό που έχουν εκτός από την κομματική ταυτότητα της ΝΔ, είναι πως είναι παντελώς άσχετοι με το χώρο της Υγείας, θα παραμείνουν στις θέσεις τους;
 Επειδή το ελληνικό Δημόσιο είναι πολύ μικρό ως φαίνεται για να χωρέσει τα ρουσφέτια του κ. Μητσοτάκη, το μόνο που έχει να κάνει, είναι να ζητήσει ακόμα 112 παραιτήσεις. Αυτές των 111 «αρίστων» που διόρισε και του Υπουργού των ρουσφετιών, κ. Βασίλη Κικίλια».

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ: ΜΙΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ  

Απαντώντας η ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται ότι υπάρχουν περιπτώσεις αστοχιών, αλλά κατηγορεί την προηγούμενη κυβέρνηση ότι διόρισε ως διοικητές νοσοκομείων ανθρώπους με τέσσερα πλαστά πτυχία, και ιδιοκτήτες βουλκανιζατέρ δίχως κανένα πτυχίο. 

Αναφέρει στην ανακοίνωσή της συγκεκριμένα η ΝΔ: 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ που διόρισε ως διοικητές νοσοκομείων ανθρώπους με τέσσερα πλαστά πτυχία, όπως στο Κρατικό Νίκαιας και ιδιοκτήτες βουλκανιζατέρ δίχως κανένα πτυχίο, όπως στο Νοσοκομείο Σαντορίνης και διέλυσε τη Δημόσια Υγεία δεν μπορεί να κουνάει το δάκτυλο στην Κυβέρνηση.

Οι Έλληνες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου και μπορούν να κρίνουν πώς στελεχώνει το κράτος η Νέα Δημοκρατία και τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι διοικητές που διορίστηκαν στα νοσοκομεία θα  υπογράψουν συμβόλαια με ρήτρα αποδοτικότητας με ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους. Θα αξιολογούνται  για το έργο τους κάθε 3 μήνες και από  αυτό και μόνο θα κρίνονται. Όποιος κρίνεται ανεπαρκής θα απολύεται και μάλιστα δίχως καμία απολύτως αποζημίωση.

Περιπτώσεις αστοχιών η δική μας κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα να διορθώσει όπως έκανε σήμερα. Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία θα αλλάξει. Οι αλλαγές που ξεκίνησαν από το Υπουργείο Υγείας προχωρούν και οι πολίτες βλέπουν ήδη τη διαφορά».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top