Ρώσος πρέσβης: Οι ΗΠΑ θα εγκαταλείψουν τους Έλληνες όπως τους Κούρδους!

Τι δήλωσε σε Διεθνές Φόρουμ στη Ρόδο ο πρέσβης της Μόσχας στην ΕΕ

 Vladimir Chizhov πρέσβης Ρωσίας στην ΕΕ

Σε μια δήλωση η οποία μπορεί να χαρακτηρισθεί «προβοκατόρικη», καθώς εκφράζει τη δυσαρέσκεια της Μόσχας για την ενδυνάμωση των σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ, αλλά η οποία σε κάθε περίπτωση προκαλεί εντύπωση, προχώρησε ο πρέσβης της Ρωσίας στην ΕΕ  Vladimir Chizhov, κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φόρουμ της Ρόδου «Διάλογος Πολιτισμών».

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Tass, o Ρώσος πρέσβης δήλωσε: «Εν τω μεταξύ, εμείς προειδοποιήσαμε τους Κούρδους ότι οι Αμερικανοί τους θα εγκαταλείψουν. Και εδώ, στη Ρόδο, μπορώ να προειδοποιήσω προσωπικά τους Έλληνες γι 'αυτό, να σκεφτούν αν τους περιμένει μια παρόμοια μοίρα»!  

΄Αλλωστε ο ίδιος δεν έκρυψε την ενόχληση της Μόσχας για τη νέα συμφωνία αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ,  η οποία και προφανώς τον οδήγησε, σε συνδυασμό βέβαια με τις παλινωδίες Τραμπ, στην προηγούμενη «προειδοποίηση»:       

Απαντώντας συγκεκριμένα στην ερώτηση «αφού μιλήσατε για τους Έλληνες. Στις αρχές Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μ.Πομπέο στην Αθήνα, τα δυο μέρη υπέγραψαν τη νέα συμφωνία αμυντικής συνεργασίας. Πώς η Ελλάδα, ο παραδοσιακός εταίρος της Ρωσίας, εξηγεί μια τέτοια κίνηση;», ο πρέσβης της Ρωσίας στην ΕΕ ισχυρίσθηκε: 

«Νομίζω ότι αυτό είναι λάθος, αλλά αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Φυσικά, θα πρέπει να ρωτήσετε την ελληνική πλευρά για τους λόγους για τους οποίους ελήφθη μια τέτοια απόφαση. Αλλά δεν αποκλείω ότι το έκαναν εν μέσω εντάσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή η απόφαση είναι καλά ζυγισμένη από την άποψη προοπτικής».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top