Χρυσοχοΐδης: Τα Εξάρχεια θα ξαναγίνουν κανονική γειτονιά

«Η εφαρμογή του νόμου δεν μπορεί να αναστέλλεται λόγω αντιδράσεων»

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

«Τα Εξάρχεια θα ξαναγίνουν μια κανονική γειτονιά για τους κατοίκους και τους επισκέπτες τους», δηλώνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξηγεί πως η ταυτότητα και η ιστορία της περιοχής «δεν απειλούνται από το σπάσιμο του "άβατου". Οι ναρκέμποροι, η βία και η ανομία τα διαλύουν».

Παράλληλα, σχολιάζει τις δηλώσεις όσων έλεγαν προεκλογικά ότι μια κυβέρνηση της ΝΔ έπρεπε να ανακαταλάβει τα Εξάρχεια, λέγοντας πως οι γειτονιές ανήκουν στους κατοίκους τους.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτηρίζει «κορυφαίο ευρωπαϊκό πρόβλημα» το προσφυγικό - μεταναστευτικό και εκφράζει την πεποίθηση ότι το θέμα θα το λύσει η Ευρώπη και όχι μόνη της η Ελλάδα.

Παράλληλα, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αντιμετώπισε το πρόβλημα στην αρχική τουλάχιστον φάση με επιπολαιότητα, ενώ ζητεί να σταματήσουν «να αναστενάζουν ψεύτικα όσοι τέσσερα χρόνια δεν έβλεπαν Μόρια, στρατόπεδα και στοιβαγμένους και ξαφνικά σε τρεις μήνες ξαναέγιναν ευαίσθητοι».

Τέλος, απαντώντας στο γιατί «μπήκε» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, είπε πως έχει την ιστορική ευθύνη που είχε και η κυβέρνηση εθνικής ενότητας του 1974 και, ως εκ τούτου, ο ίδιος δεν είχε κανένα δίλημμα να ανταποκριθεί στην πρόταση του πρωθυπουργού να συμμετάσχει στο κυβερνητικό σχήμα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top