Δένδιας από τον ΟΗΕ: Η Ελλάδα επιστρέφει στον ρόλο που της ανήκει

Τριμερής συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου

Δένδιας ΓΣ ΟΗΕ

«Ιδιαίτερα σημαντική για την ελληνική εξωτερική πολιτική για την ελληνική εξωτερική πολιτική» χαρακτήρισε ο  υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας την εβδομάδα υψηλού επιπέδου στη ΓΣ του ΟΗΕ,  στην οποία συμμετείχε η αντιπροσωπεία της χώρας μας υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

«Η Ελλάδα πέρασε μία πολύ βαθιά κρίση, μία κρίση που την οδήγησε εξ ανάγκης σε εσωστρέφεια. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι χάσαμε ένα μεγάλο κομμάτι του ΑΕΠ μας, περίπου το 25%, σχεδόν σαν να έχει υπάρξει πόλεμος. Όμως, η Ελλάδα – το λέμε με όλους τους τόνους και το λέμε παντού – επιστρέφει, μέσα από τις συνεχείς και διαρκείς επαφές μας, αλλά και τη διάθεσή μας να παίξουμε πια το ρόλο που μας ανήκει. Ως χώρα της ΕΕ, χώρα της Ανατολικής Μεσογείου, μία χώρα δημοκρατική, μία χώρα η οποία έχει πολλά να πει στα Βαλκάνια και πολλά να πει στην ευρύτερη περιοχή» πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.  

Τριμερής συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδος, Κύπρου, Αιγύπτου

Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου στην τριμερή στη Νέα Υόρκη 

Προηγουμένως υπήρξε τριμερής συνάντηση στη Νέα Υόρκη με τη συμμετοχή του κ. Δένδια, του Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου,  Νίκου Χριστοδουλίδη και του Υπουργού  Εξωτερικών της Αιγύπτου, κ. Shoukry, 

Μετά τη συνάντηση ο  υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας  δήλωσε; 

«Συζητήσαμε, όπως καταλαβαίνει κανείς, τα ενεργειακά αλλά και όλα τα ευρύτερα θέματα πολιτικής της περιοχής, ενόψει μάλιστα της Συνόδου που θα γίνει στο Κάιρο στις 8 Οκτωβρίου, με παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου της Κύπρου, του κ. Αναστασιάδη και του Προέδρου της Αιγύπτου, βεβαίως, του κ. Sisi.

Μετά, συνεχίσαμε με τη διμερή με την Αίγυπτο: πάρα πολλά κοινά θέματα, πάρα πολλά πράγματα να συζητήσουμε, μία χώρα ιστορικά φίλη της Ελλάδας στην οποία προσβλέπουμε, μέσα στα πλαίσια του νέου δόγματος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, του ανοίγματός μας σε όλο τον κόσμο μετά την κρίση.

Επίσης, κανονίσαμε να ξεκινήσουμε πάλι τις επαφές για να μπορέσουμε να καθορίσουμε τις οικονομικές ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου. Κάτι το οποίο θα έχει εξαιρετική σημασία, και θα αποτελέσει παράδειγμα, για τις άλλες χώρες, καλής γειτονίας και καλής επίλυσης προβλημάτων ή θεμάτων».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top