Οδηγοί λεωφορείων του ΟΑΣΑ αποσπασμένοι… σε πολιτικούς

30 υπάλληλοι επιστρέφουν στο τιμόνι

Λεωφορείο ΟΑΣΑ

Τον δρόμο για τον... ΟΑΣΑ παίρνουν εκ νέου 30 υπάλληλοι του Οργανισμού, οι οποίοι ήταν αποσπασμένοι σε βουλευτικά και κομματικά γραφεία.

Πρόκειται κυρίως για οδηγούς λεωφορείων οι οποίοι είχαν εγκαταλείψει τους κόλπους του ΟΑΣΑ προκειμένου να «εξυπηρετήσουν» τις ανάγκες πολιτικών, οι οποίοι δεν εξελέγησαν στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Στόχος είναι η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του Οργανισμού, ο οποίος παλεύει με τις ελλείψεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε πόρους.

Με εντολή του υφυπουργού Υποδομών Γ. Κεφαλογιάννη αποφασίστηκε ο «επαναπατρισμός» των 30 αυτών ατόμων, οι οποίοι θα τοποθετηθούν ξανά πίσω από το τιμόνι προκειμένου να ενισχυθεί το επίπεδο εξυπηρέτησης των συγκοινωνιακών φορέων.

Την ίδια στιγμή, κάποια επιδημία φαίνεται ότι έχει προσβάλει μεγάλη μερίδα εργαζομένων στις ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες), οι οποίοι «πέφτουν σαν τις μύγες» από διάφορες... ασθένειες. Το μεγάλο κύμα αναρρωτικών αδειών που παρατηρείται αυτό το διάστημα έχει προκαλέσει υποψίες στο υπουργείο Υποδομών.

Έτσι προχωρά στην ενεργοποίηση δευτεροβάθμιου υγειονομικού ελέγχου στην εταιρεία, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ορθότητα των αναρρωτικών αδειών.

Σε αντίθετη περίπτωση, εάν δηλαδή διαπιστωθεί κάποια παρατυπία, θα ληφθούν από τις ΟΣΥ τα απαιτούμενα πειθαρχικά μέτρα. Στο μεταξύ, χθες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υφυπουργού Μεταφορών κ. Κεφαλογιάννη με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΑ (κ. Σκουμπούρης και κ. Αθανασόπουλος) με στόχο τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης των πολιτών.

Επανέρχεται, εξάλλου, όπως αποφασίστηκε, ο θεσμός των εκδοτηρίων τα οποία στην πλειονότητά τους είχαν καταργηθεί, ελλείψει προσωπικού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top