Δόμνα Μιχαηλίδου: 2.000 ευρώ για κάθε γέννα από το 2020

Έξτρα κίνητρα για όλους όσοι είναι κάτω των 30 ετών

Οριζόντιο θα είναι από το 2020 το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε γέννα. Έτσι από 1/1/2020 «όλοι παίρνουν τα 2000 ευρώ, καθώς τα πρώτα έξοδα της γέννας είναι αποτρεπτικά για την οικογένεια» είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η υφυπουργός Εργασίας μιλώντας στην εκπομπή «ΣΚΑΪ Καλημέρα» του Γιώργου Αυτιά, τόνισε πως «εξετάζουμε να βάλουμε και εισοδηματικά κριτήρια, ώστε να διασφαλίσουμε την αίσθηση δικαίου».

Όπως διευκρίνισε, το επίδομα «δε θα αφορά μόνο στις γυναίκες κάτω των 30 ετών, όπως λάθος ερμηνεύτηκε, αλλά αντίθετα εμείς είπαμε πως σε αυτές τις περιπτώσεις που ένας νέος άνθρωπος αποφασίζει να κάνει οικογένεια, χρειάζεται να δώσουμε έξτρα κίνητρα, τα οποία και εξετάζουμε».

Τέλος, αναφερόμενη στα voucher για τους παιδικούς σταθμούς τα οποία έλαβαν φέτος 27.000 περισσότεροι πολίτες, η Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε ότι «μέσα στην εβδομάδα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των vouchers, όλοι οι αιτούντες για πρώτη χρονιά πήραν κάποιο voucher. Φέτος η ηγεσία του υπουργείου κληρονόμησε μια κατάσταση από την προηγούμενη κυβέρνηση, όμως από του χρόνου θα φροντίσουμε να μην μείνει κανένα παιδί απέξω».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top