Παραιτήθηκαν οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Ναυτιλίας και Λιμένων

Τέλος οι Τεμπονέρας και Λαμπρίδης

Μετά τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλη, την παραίτησή τους υπέβαλαν το πρωί στον νέο υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Διονύσης Τεμπονέρας και ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστος Λαμπρίδης. 

Παραιτήθηκε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης

Τέλος ο αρχηγός της ΕΛΑΣ – Χρυσοχοίδης: Δε χωρά εδώ ο κομματισμός

Και οι δύο θα παραμείνει στη θέση τους μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία που προβλέπεται για την αντικατάστασή τους. 

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Τεμπονέρας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Την προηγούμενη περίοδο, σε συνεργασία με τους υπουργούς και τους συναδέλφους μου γενικούς γραμματείς καταφέραμε -θέλω να πιστεύω- να δώσουμε το πολιτικό στίγμα της Αριστεράς, η οποία σε συνθήκες εξαιρετικά αντίξοες, πέτυχε να είναι τίμια, καθαρή και διαχειριστικά επαρκής».

 «Προφανώς έγιναν κάποιες αστοχίες και παραλείψεις. Όποιος παράγει σοβαρό έργο άλλωστε, κάνει και λάθη» πρόσθεσε. 

Από την πλευρά του, ο κ. Λαμπρίδης, αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του:

 «Μετά την ολοκλήρωση της τελετής παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υπέβαλα στο νέο υπουργό κ. Πλακιωτάκη την παραίτηση μου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων. Από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι και σήμερα που ανέλαβα την ευθύνη της θέσης του Γενικού Γραμματέα αλλά και νωρίτερα , από τον Ιανουάριο του 2015 από τη θέση του Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Δρίτσα, προσπάθησα να συμβάλλω στις απαιτήσεις μιας συλλογικής προσπάθειας προκειμένου  να μπορέσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει τη χώρα από την κρίση κρατώντας την κοινωνία όρθια. Να ανταποκριθεί στην εντολή του ελληνικού λαού να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε μια επόμενη μέρα με κοινωνική δικαιοσύνη, ευημερία και χωρίς δουλείες που προκαλούσαν οι μνημονιακές.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top