Πάει για αντιπρόεδρος του ΕΛΚ ο Μεϊμαράκης

Συναντήθηκε με τον υποψήφιο για την Κομισιόν Βέμπερ

Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Τη μία από τις αντιπροεδρίες στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα φέρεται να εξασφάλισε, σύμφωνα  με πληροφορίες,  ο ευρωβουλευτής  και πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.  

Ο κ. Μεϊμαράκης παρέστη στην πρώτη σύγκληση της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος στις Βρυξέλλες, όπου  παρουσίασε στον πρόεδρο και υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν  Μάνφρεντ Βέμπερ αλλά και στους ευρωβουλευτές του ΕΛΚ, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα, το οποίο, όπως ανέφερε, ενισχύει τη φωνή της χώρας μας στην Ευρώπη. 

«Το ΕΛΚ είναι το πρώτο κόμμα στην Ευρώπη, οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν και δικαιούται απόλυτα την κορυφαία θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ως εκ τούτου,  η στήριξη της ΝΔ στο πρόσωπο του Μάνφρεντ Βέμπερ, που ήταν απόφαση του συνεδρίου του ΕΛΚ για τη θέση αυτή, είναι δεδομένη» τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ. 

Για την ανάληψη της θέσης του αντιπροέδρου του ΕΛΚ αναμένεται να υπάρξει συνεννόηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη,  σε συνάντηση που θα έχει μαζί του  την προσεχή Δευτέρα, ο οποίος θα λάβει και  την τελική απόφαση.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top