«Θύελλα» από δήλωση του Σπηλιωτόπουλου για συστράτευση με ΣΥΡΙΖΑ

Χαμός σε twitter - Τι είπε ο ίδιος σε διευκρινιστική δήλωση

Άρης Σπηλιωτοπουλος

Σάλο προκάλεσε δήλωση του πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας Άρη Σπηλιωτόπουλου για συστράτευση με τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα προοδευτικό μέτωπο απέναντι στην ακροδεξιά.

«Πρέπει να αντιτάξουμε όλες και όλοι τον δικό μας εαυτό στο να μην πισωγυρίσει η Ευρώπη σε άκρα και σε ακρότητες και κάποια στιγμή να αντισταθούμε στη μεγαλύτερη γάγγραινα του πολιτικού συστήματος, η οποία κρύβει τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημοκρατία, που είναι ο λαϊκισμός», είπε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM.

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν τον αφορά το προσκλητήριο, που απηύθυνε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση ευρέως προοδευτικού μετώπου απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς, ο πρώην υπουργός απάντησε: «Προφανώς. Τον οιονδήποτε συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία τον αφορά αυτό το ζήτημα. Γιατί, όποιος συμμετέχει σε μια διαδικασία, συμμετέχει με ένα πρόσημο προσήλωσης στο λεγόμενο δημοκρατικό τόξο των δυνάμεων. Αν λοιπόν το πρόσωπό του είναι δημοκρατικό, ένα τέτοιο προσκλητήριο τον αφορά, γιατί αντιλαμβάνεται ότι η ιστορία δεν μπορεί να επαναληφθεί με όρους μεσοπολέμου. Διότι αν επαναλάβουμε τα ίδια σφάλματα, τα οποία βλέπουμε μετά την πτώση της Βαϊμάρης -πολλά τέτοια φαινόμενα έχουμε ζήσει σε αυτή την Ευρώπη και με άλλες αφορμές- η ιστορία θα είναι φάρσα».

Το «άνοιγμα» του κ. Σπηλιωτόπουλου, και μάλιστα λίγο πριν τις ευρωεκλογές, κάθε άλλο παρά χαροποίησε την Πειραιώς, αν και από τη Νέα Δημοκρατία δεν υπήρχε καμία αντίδραση, επίσημη ή ανεπίσημη.

Ο ίδιος ο κ. Σπηλιωτόπουλος έσπευσε λίγες ώρες μετά να κάνει διευκρινιστική δήλωση για να «μαζέψει» τα περί συστράτευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για στρέβλωση των λεγομένων του.

«Όταν η Δημοκρατία απειλείται, σε ολόκληρο το δυτικό κόσμο, από την επέλαση του λαϊκισμού και την ενίσχυση των άκρων είναι αυτονόητη υποχρέωση όλων, πολιτικών και πολιτών να είναι παρόντες σε συγκρότηση δημοκρατικού μετώπου. Υποχρέωση ανεξάρτητα από πολιτικές αφετηρίες ή διαφορές γιατί στο αυτονόητο δεν χωρούν αποκλεισμοί, εξαιρέσεις και φυσικά κομματικές ετικέτες», αναφέρει στη δήλωσή του.

«Ερωτηθείς σε σημερινή μου συνέντευξη για τη συμμετοχή μου σε προσκλητήριο για τη συγκρότηση ευρέως προοδευτικού μετώπου απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς η απάντηση μου ήταν: «Τον οιονδήποτε συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία τον αφορά αυτό το ζήτημα. Γιατί, όποιος συμμετέχει σε μια διαδικασία, συμμετέχει με ένα πρόσημο προσήλωσης στο λεγόμενο δημοκρατικό τόξο των δυνάμεων». Είπα το αυτονόητο και η στρέβλωση των όσων είπα αυταπόδεικτη», δήλωσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

«Γλέντι» στο twitter με τον Άρη

Οι χρήστες του twitter δε θέλουν πολύ για να… ανοίξουν πυρ και λίγο μετά τη δήλωση του κ. Σπηλιωτόπουλου άρχισε το «γλέντι».

Δείτε μερικά από τα «καυστικά» tweets:

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top