Με κόντρα ξεκίνησε η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης

Θέμα παραβίασης του Κανονισμού έθεσε η ΝΔ με τον Δένδια

Βουλή

Ξεκίνησε πριν από λίγο η συζήτηση επί της πρότασης ψήφου εμπιστοσύνης που ζήτησε η  κυβέρνηση, μετά την πρόταση μομφής της ΝΔ κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, με αφορμή τα όσα ανέφερε εις βάρος του υποψηφίου ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου.           

Η συζήτηση ξεκίνησε με κόντρα επί της διαδικασίας, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Νίκο Δένδια να θέτει ζήτημα παραβίασης του Κανονισμού της Βουλής και  της συνταγματικής τάξης. «Η συζήτηση γίνεται κατά τρόπο που εξυπηρετεί την κυβέρνηση και όχι τη συνταγματική τάξη» τόνισε ο κ. Δένδιας.

Όπως συμπλήρωσε,  η ΝΔ κατέθεσε την πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη την οποία ο παριστάμενος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και όχι ο πρωθυπουργός, μετέτρεψε κατά την κρίση του την πρόταση σε ψήφο εμπιστοσύνης. «Δεν έχει το δικαίωμα να τα κάνει αυτό. Η πρόταση δυσπιστίας είναι κάτι διαφορετικό από την πρόταση εμπιστοσύνης… Οφείλει  να προταχθεί καθώς  θα έδινε την ευκαιρία σε βουλευτές της πλειοψηφίας που έχουν εκφρασθεί με απαξία για τον κ. Πολάκη να  τοποθετηθούν  κατά του αναπληρωτή υπουργού  Υγείας, χωρίς τον κίνδυνο πτώσης της κυβέρνησης κατ’ αυτούς».  

Ο κ. Δένδιας διευκρίνισε ότι δεν είναι ίδια περίπτωση με αυτήν του 2005 επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, καθώς ο  τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου δεν είχε υποβάλλει γραπτώς  πρόταση δυσπιστίας, όπως έπραξε τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Για τον ίδιο λόγο ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να αλλάξει η απόφαση και να συζητηθεί η πρόταση δυσπιστίας κατά του κ. Πολάκη. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής απέρριψε το αίτημα  και υποστήριξε ότι δεν έθεσε το ζήτημα σε δύο διαφορετικές συνεδριάσεις η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης. 

Στη συνέχεια ξεκίνησε η συζήτηση επί της πρότασης ψήφου εμπιστοσύνης, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να λαμβάνει πρώτος τον λόγο. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top