Βρυξέλλες: Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν οι εξαγγελίες Τσίπρα!

Τι αναφέρουν σε γραπτή τους δήλωση τα στελέχη των Θεσμών

Σίμπιου, Ρουμανία 

του Αθανάσιου Αθανασίoυ

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Κομισιόν, του ESM και της ΕΚΤ θα εξετάσουν τα πρόσθετα οικονομικά - κοινωνικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στο πλαίσιο του μηχανισμού της ενισχυμένης εποπτείες, επισημαίνουν τα στελέχη των Θεσμών που επισκέφθηκαν την Αθήνα την τρέχουσα εβδομάδα. Οι Θεσμοί επιφυλάσσονται προς το παρόν και υπενθυμίζουν τη δέσμευση για τήρηση των στόχων που έχουν αναληφθεί. 

«Γκρίνια» από τους Θεσμούς για τη 13η σύνταξη

Αναλυτικά, σε γραπτή τους δήλωση τα στελέχη των Θεσμών αναφέρουν: "Το προσωπικό της Kομισιόν, σε συνεργασία με το προσωπικό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επισκέφθηκε την Αθήνα από τις 6 έως τις 8 Μαΐου για την τρίτη μετά-προγραμματική αποστολή στην Ελλάδα. Το προσωπικό του ΔΝΤ συμμετείχε στο πλαίσιο στο πλαίσιο του κύκλου διαβουλεύσεων του άρθρου IV για το 2019. Το προσωπικό του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSM) συμμετείχε στο πλαίσιο του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης. Τα ευρήματα της αποστολής θα συμβάλουν στην επικείμενη έκθεση thw ενισχυμένης επιτήρησης".

"Η αποστολή πραγματοποίησε συζητήσεις για τις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία", αναφέρουν οι ελεγκτές, διευκρινίζοντας ότι "αυτό περιλάμβανε συζητήσεις για τη δημοσιονομική κατάσταση και τις προοπτικές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2018 και την υιοθέτηση του προγράμματος σταθερότητας της Ελλάδας", διευκρινίζουν τα στελέχη των Θεσμών.

"Στο πλαίσιο αυτό, η αποστολή σημείωσε την ανακοίνωση νέων μέτρων, τα οποία θα αξιολογηθούν με σκοπό την τήρηση των συμφωνηθέντων δημοσιονομικών στόχων και τη συνέπεια με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η Ελλάδα μετά το πρόγραμμα στην Ευρωομάδα".

"Η αποστολή πραγματοποίησε επίσης απολογισμό της τρέχουσας κατάστασης όσον αφορά τη γενική δέσμευση για συνέχιση και ολοκλήρωση των βασικών μεταρρυθμίσεων που δρομολογήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος και ιδίως για την πρόοδο στην εφαρμογή των 15 ειδικών μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων για τα μέσα του 2019 που επισυνάπτονται στη δήλωση του Eurogroup του Ιουνίου 2018", συμπληρώνουν  και καταλήγουν τονίζοντας ότι " στενός διάλογος για τις προκλήσεις και τις προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής θα συνεχιστεί".
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top