Παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη το βιβλίο «Ώρα Ελλάδος, Βουκουρέστι...»

Αποκαλύψεις για τη σύνοδο του Βουκουρεστίου από τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο

Το βιβλίο  «Ώρα Ελλάδος, Βουκουρέστι...» του Νίκου Στέφου έγινε ήδη best seller, με πωλήσεις πάνω από 2.000 αντίτυπα.

«Σε εκείνη τη Σύνοδο η Κυβέρνηση είπε το “Όχι”. Δύο ημέρες πριν σας θυμίζω ότι o Αμερικανός πρόεδρος Τζώρτζ Μπους είχε δηλώσει ότι σε δυο μέρες η Μακεδονία θα είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Δεν ήταν μέλος του ΝΑΤΟ», είπε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Αποκαλύψεις για τη σύνοδο του Βουκουρεστίου από τον Θεόδωρο Ρουσσόπουλο

Ο υπουργός Επικρατείας της Κυβέρνησης Καραμανλή και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο Βόρειο τομέα Θεόδωρος Ρουσσόπουλος, που προλογίζει το βιβλίο, αποκάλυψε ιστορικές λεπτομέρειες, όταν συναντήθηκαν Καραμανλής- Μπους, μετά τη Σύνοδο.

 «Ο Μπους άνοιξε τις αγκάλες του και αγκάλιασε τον Καραμανλή, ήταν λίγο περίεργη η στιγμή. Του είπε δεν “πειράζει Κώστα και πάλι φίλοι είμαστε”. Τώρα το πόσο φίλοι μείνανε μετά από αυτό είναι κάτι το οποίο κρίνεται. Οι εθνικές επιλογές, κυρίες και κύριοι, έχουν ιστορικό βάθος. Ανυψώνουν ή καταρρακώνουν έναν λαό. Τα αποτελέσματα είναι ήδη φανερά», είπε χαρακτηριστικά.

Μακεδονικό ζήτημα: 11 χρόνια μετά το Βουκουρέστι

Σε μια άγνωστη πτυχή μετά το Βουκουρέστι αναφέρθηκε και ο συγγραφέας.

«Δε θα φύγει από το μυαλό μου μια κουβέντα ενός επιστήθιου φίλου -όπως γράφω στο βιβλίο- του Καραμανλή, που τον ρώτησα αν έχει μετανιώσει γι’ αυτή τη στάση στο Βουκουρέστι. Και μου απάντησε όχι. Δεν το μετάνιωσε  Κι αν μπορούσε θα έκανε το ίδιο κι ακόμη περισσότερα».

Για έναν κίνδυνο και μία απειλή μετά το 2004, έκανε λόγο ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

«Ο κίνδυνος ήταν να ξεπερασθεί η ενδιάμεση συμφωνία. Η απειλή ήταν να παρακάμψουν να ταπεινώσουν και να απομονώσουν διεθνώς την Ελλάδα» ανέφερε.

Στο πάνελ ήταν και η υποψήφια Ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ηλίας Κουσκουβέλης, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο του Star εδώ


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top