«Χαμός» στη Βουλή μεταξύ Τσακαλώτου και Δένδια για νέα τροπολογία

Πήρε το… σακίδιο και θυμωμένος έφυγε από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών!

Σφοδρή αντιπαράθεση σημειώθηκε στην ολομέλεια της Βουλής ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Νίκο Δένδια, με αφορμή την επανακατάθεση της τροπολογίας του ΥΠΟΙΚ για τις αλλαγές στη σύμβαση του ιπποδρομιακού στοιχήματος

Ο κ. Δένδιας έκανε λόγο για ευτελισμό της διαδικασίας και ζήτησε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο. «Δεν την ξέρω τη διάταξη, να βοηθήσουμε μια επιχείρηση, αλλά όχι τροπολογία νύχτα και όχι κρυφά. Με σας μονίμως νύχτα είναι και μην κοιτάτε πάνω, έχετε κι άλλες διατάξεις, τι είναι 40 και 45; Είστε ελεήμων του μεσονυχτίου; Και μας κάνετε και χιούμορ ότι δεν ξέρουμε οικονομικά; Έχουμε βαρεθεί πια. Πού το πάτε; Δεν έχετε κανένα σεβασμό στην δημοκρατία», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.   

Από την πλευρά του, ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ζημία για το Δημόσιο και ότι ταυτόχρονα διασφαλίζεται η εργασία 3,5 χιλιάδων οικογενειών. «Δεν τον τιμούν αυτά που είπε, ας συνεχίσει έτσι, μήπως επιβιώσει σε αυτή την ΝΔ», ανέφερε για τον κ. Δένδια. 

Όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ όμως του ζήτησε να περιμένει, για να έρθει ο κ. Βορίδης, ο οποίος ήταν εισηγητής της ΝΔ και απουσίαζε λόγω του ότι έχει υπόθεση ως δικηγόρος, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε:  «Ο  Υπουργός Οικονομικών δεν έχει και δεύτερη δουλειά να βγάζει χρήματα, έχει μόνο τη δουλειά εδώ…», και παίρνοντας το γνωστό κόκκινο σακίδιό του έφυγε από την Ολομέλεια, με τον κ.  Δένδια να του λέει  ότι «σε λίγο μόλις χάσετε, θα είστε άεργος»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ενώ αποχωρεί από την Ολομέλεια της Βουλής αφήνοντας... μόνο του τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Στέργιο Πιτσιόρλα, μετά τη διαμάχη με τον Νίκο Δένδια    
 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top