Παυλόπουλος: «Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στους στίχους του Κάλβου

Στους συμβολισμούς του στίχου του Ανδρέα Κάλβου "θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία", αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στέλνοντας σαφές μήνυμα στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  τόνισε την κρισιμότητα των προσεχών Ευρωεκλογών και την ευθύνη όλων.

«Έρχονται Ευρωεκλογές και ξέρουμε όλοι τι σημαίνει αυτό. Είναι αυτά τα μορφώματα λαϊκισμού τα οποία υφέρπουν τα οποία υποσκάπτουν τα ίδια τα θεμέλια της Ευρώπης. Αυτές οι δήθεν δυνάμεις που θέλουν να πάρουν εξέχουσα θέση μέσα στο επόμενο Ευρωκοινοβούλιο. Είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απεργάζονται την κατεδάφιση του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος, με λαϊκίστικα συνθήματα» είπε χαρακτηριστικά ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος εξήγησε τι διδάσκει ο στίχος του Κάλβου. Ότι κατά τη λήψη των αποφάσεων ένα γνώμονα πρέπει να έχουμε. Απ’ όποιο μετερίζι της πολιτικής κι αν υπηρετούμε την πολιτική και τον τόπο. Ένα. Το δημόσιο και το εθνικό συμφέρον.

Και σημείωσε με νόημα  τι πρέπει να αποφεύγουν οι πολιτικοί.

«Μας λέει μέσα από την έννοια της ευθύνης ότι πρέπει να αποστρεφόμαστε το λεγόμενο πολιτικό κόστος. Κι από την άλλη το λαϊκισμό, που είναι ο λαϊκισμός η δίδυμη αδελφή του φόβου του πολιτικού κόστους» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top