Βραβείο στην Κουντουρά στην Έκθεση που έγινε «μύλος» με τη «Μακεδονία»!

Και υπογραφή συμφωνίας από την Αναγνωστοπούλου στη «μακεδονική γλώσσα»

Η πινακίδα «Μακεδονία»  που απέσυρε η γειτονική χώρα απο την έκθεση  του Βερολίνου  ειναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, καθώς ολόκληρη η καμπάνια είναι βασισμένη στην παλιά ονομασία. Στην ίδια έκθεση πάντως η  Έλενα Κουντουρα απέσπασε το βραβείο της καλύτερης υπουργού Τουρισμού. 

Έκθεση Τουρισμού Βερολίνου: Η Βόρεια Μακεδονία έγινε «Μακεδονία»!

«Είναι πραγματικά μια μεγάλη τιμή» δήλωσε η κ. Κουντουρά η οποία πρόσθεσε: «Ευχαριστώ τον πρωθυπουργοί που με εμπιστεύθηκε και μοιράστηκε το όραμα για τον  τουρισμό’.   

ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ "ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΑΝ" ΤΗΝ Ε.ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ

Οι διοργανωτές τις έδωσαν τέσσερα  βραβεία συνολικά και κυριολεκτικά  τη λάτρεψαν. «Σε ό,τι αφορά  την Κυρία υπουργό από την Ελλάδα είμαστε όλοι ερωτευμένοι με αυτήν.  Δεν ξέρω αν θέλω περισσότερο την Ελλάδα ή εκείνη! Έχουμε σίγουρα δύο σε ένα… ‘ Σε ευχαριστούμε πολύ Έλενα για την καλή δουλειά» ανέφερε εκπρόσωπος των διοργανωτών.       

"ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ": ΚΑΜΠΑΝΙΑ…  ΓΚΟΥΕΦΣΚΙ ΚΑΝΕΙ Ο  “ΕΟΤ” ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ   ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Στην ίδια έκθεση, μετά από ελληνικό διάβημα αφαιρέθηκε η πινακίδα «Μακεδονία»  στο περίπτερο της γειτονικής χώρας και μπήκε το νέο όνομα.

Όμως το λογότυπο «Μακεδονία διαχρονική»  παραμένει στη βασική καμπάνια του ΕΟΤ της  γείτονος, ενώ όλα τα φυλλάδια  μέσα στο περίπτερο γράφουν σκέτο «Μακεδονία».  Είναι η  ίδια καμπάνια που ξεκίνησε το 2009 ο ανθέλληνας Γκρουέφσκι

ΚΙ ΑΛΛΟ "ΛΑΘΟΣ": "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ" ΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Πριν λίγες μέρες όμως είχαμε πάλι πινακίδες με «μακεδονικά» οργανικά προϊόντα στη Γερμανία, ενώ σε έκθεση που θα γίνει σε λίγες μέρες συμμετέχουν τα λεγόμενα «μακεδονικά κρασιά». «Η επικράτεια μπορεί να λέγεται μακεδονική, τα δάση μακεδονικά  κλπ. Είναι αυτός ο διφυής χαρακτήρας που δημιουργεί το πρόβλημα στη συμφωνία των Πρεσπών» δήλωσε στο Star o Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελος Συρίγος.   

ΚΑΙ ΣΤΗ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ» ΓΛΩΣΣΑ  Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΝΤΙΜΙΤΡΟΦ – ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ   

Στα Σκόπια πήγε η Αναπληρώτρια  Υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου,  η οποία υπέγραψε με τον υπουργό Εξωτερικών της γειτονικής χώρας Νικολά Ντιμιτρόφ συμφωνία για την δημιουργία νέας συνοριακής διάβασης στις Πρέσπες στην ελληνική αλλά και στη «μακεδονική» γλώσσα.

Ντιμιτρόφ: Η Ελλάδα και η Βόρεια Μακεδονία είναι φυσικοί σύμμαχοι

«Η μακεδονική γλώσσα είναι σημαντική για τι την μιλούν οι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας και η διασπορά μας» υποστήριξε ο Ντιμιτρόφ, ενώ η Αναγνωστοπούλου δήλωσε ότι «η συνεργασία μας θα είναι προς όφελος και των δυο λαών και των Βαλκανίων».

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε  σήμερα στην ανταποκρίτρια του κρατικού πρακτορείου της γείτονος ότι θα πάει  στα Σκόπια τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΜΠΛΟΚΑΡΩ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΕ

Κριτική άσκησε εκ νέου στη Συμφωνία των Πρεσπών ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  «Αυτή η συμφωνία θα εγείρει τεράστια ζητήματα κατά την εφαρμογή της.  Είναι πολύ λίγα  αυτά που μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξουμε μια επικυρωμένη συμφωνία» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top