Πάει το… δάνειο: Άδωνις και ΠΟΕΔΗΝ ζητούν 570.000 ευρώ με αγωγή από Πολάκη

Συζητήθηκε σήμερα η αγωγή του αντιπροέδρου της ΝΔ εναντίον του υπουργού

Αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ από τον Παύλο Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση ζητά ο Άδωνις Γεωργιάδης, στην αγωγή η οποία συζητήθηκε σήμερα στο δικαστήριο χωρίς να καταθέσουν μάρτυρες.

Αφορμή είχε σταθεί ανάρτηση στο facebook του κ. Πολάκη κατά του κ. Γεωργιάδη: «Σιγά μην δεν είχε ο αντιπρόεδρος!!! ΝΔ το κόμμα των οφσορ, κοντεύουμε να χάσουμε το μέτρημα!!! Ουστ ανθρωπάκια της αρπαχτής και της λαμογιάς, που θέλετε να ξανακυβερνήσετε….. Υ.Γ. Προσέξτε πότε κλείνει την οφσορ!!! Όταν πρωτοβγαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ στη φόρα, το Γενάρη του 16……..».

Όπως περιγράφει ο κ. Γεωργιάδης στην αγωγή: «Ακολουθεί φωτογραφία μου με τη σύζυγο του Προέδρου της ΝΔ με αναφορά του Documento: “Offshore στην Κύπρο διέθετε ο Γεωργιάδης και ξεχνούσε να την δηλώσει στο πόθεν έσχες”. Υπήρχε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento».

«Έχουμε την άποψη ότι τα πολιτικά ζητήματα, πρέπει να λύνονται σε πολιτικό επίπεδο και όχι στα δικαστήρια», είπε ο συνήγορος του κ. Πολάκη, Μανώλης Καπνισάκης.

«Ο κ.Πολάκης είπε ψευδώς ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει off shore εταιρεία στην Κύπρο. Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε και ελέγχθηκε από την επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής και ομόφωνα, ακόμα και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των δικαίωσαν. Παρ´όλα αυτά ο κ.Πολάκης συνεχίζει να λέει ψέματα», δήλωσε, εξάλλου, ο συνήγορος του κ. Γεωργιάδη, Θανάσης Πλεύρης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ζητά ακόμα να αρθεί η προσβολή εναντίον του με τη δημοσίευση του διατακτικού της αποφάσεως που θα εκδοθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του εναγομένου (facebook), να παραλείπει ο Π. Πολάκης στο μέλλον την καθ’ οιονδήποτε τρόπο προσβολή της προσωπικότητας του Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και «να απαγγελθεί σε βάρος του χρηματική ποινή ποσού πέντε χιλιάδων εννιακοσίων (5.900,00) ευρώ υπέρ εμού καθώς και προσωπική  κράτηση διαρκείας ενός (1) έτους σε βάρος τους, για την περίπτωση της εκ μέρους τους παραβάσεως εκάστης των ως άνω εκδοθησόμενων διατάξεων του Δικαστηρίου Σας».

Άδωνις: Ψεύτης και συκοφάντης ο Πολάκης

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, τα γεγονότα είναι «ψευδή και συκοφαντικά για την τιμή και υπόληψη μου, καθώς ψευδώς αναφέρει ότι ήμουν μέτοχος σε κυπριακή εξωχώρια εταιρία, ότι είμαι ανθρωπάκι της αρπαχτής και της λαμογιάς και ότι δήθεν μάλιστα την έκλεισα όταν βγήκε το ΚΕΕΛΠΝΟ στη φόρα».

Ο ενάγων υποστηρίζει πως ήταν μέτοχος σε εταιρία Ltd (που χαρακτηρίζει ΕΠΕ κατά το ελληνικό δίκαιο) στην Κύπρο. Μάλιστα, αναφέρει πως ήταν δηλωμένη στο όνομα του, ιδρύθηκε το 2006 για να λειτουργήσει βιβλιοπωλείο στην Κύπρο το οποίο «λειτούργησε και επομένως δεν είχε εξωχώρια δραστηριότητα, αφού λειτούργησε αποκλειστικά στην Κύπρο και έκλεισε το 2006, διεγράφη δε ακριβώς λόγω της δεκαετούς αδράνειας το 2016 χωρίς να έχει καμία λειτουργία». 

Σύμφωνα με την αγωγή, ήδη η Επιτροπή Πόθεν Έσχες έχει ελέγξει το ζήτημα και -κατά την αγωγή- δικαίωσε τον κ. Γεωργιάδη «αποδεχόμενη την εισήγηση που απεφάνθη ότι δεν είχα ούτε υπεράκτια εταιρία ούτε διέπραξα οποιοδήποτε αδίκημα».

Αγωγή κατά Πολάκη και από ΠΟΕΔΗΝ για 270.000 ευρώ

Αγωγή με την οποία ζητούν συνολικά αποζημίωση ύψους 270.000 ευρώ κατάθεσαν, εξάλλου, συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ εναντίον του Παύλου Πολάκη. 

Αφορμή στάθηκε ο χαρακτηρισμός «τσόλια», που τους είχε αποδώσει ο Πολάκης σε τηλεοπτικές του δηλώσεις. 

«Δεν είμαστε δικομανείς, δε θέλουμε να πλουτίσουμε. Εξ ολοκλήρου το ποσό που θα μας επιδικαστεί θα δοθεί για να καλυφθούν ανάγκες των νοσοκομείων. Θα καταθέσουμε κι άλλες αγωγές και μηνύσεις και ο κ.Πολάκης θα χρειαστεί και άλλα δάνεια για να πληρώσει και εμάς και άλλους. Όταν ξεπεζέψει από το καλάμι της εξουσίας, θα είναι εντελώς μόνος», είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top