Ένταξη ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ: Με βέτο απειλεί ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας!

«Πρώτα να τηρήσει τις δεσμεύσεις απέναντι σε Ελλάδα - Βουλγαρία»

Σημαία ΠΓΔΜ

Με βέτο στην ένταξη,  ως πλήρες μέλος,  στο ΝΑΤΟ, απειλεί τα Σκόπια ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας  Κρασιμίρ Καρακατσάνoφ! 

Κατατέθηκε στη Βουλή το πρωτόκολλο για ένταξη στο ΝΑΤΟ της ΠΓΔΜ

«Aν η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας επιθυμεί να γίνει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της Βουλγαρίας και της Ελλάδας» δήλωσε ο Καρακατσάνοφ σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας του. 

Όπως συμπλήρωσε, η ΠΓΔΜ θα πρέπει να  εγκαταλείψει τις  εδαφικές  διεκδικήσεις και τη διαστρέβλωση της  ιστορίας, κάνοντας λόγο μάλιστα για πλαστογραφία 70 ετών στα σχολικά βιβλία. 

«Η ΠΓΔΜ βιάζεται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ επειδή, όπως πολλοί Βούλγαροι πολιτικοί πριν από 20 χρόνια, πιστεύει αφελώς ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα λύσει σχεδόν αυτόματα όλα τα προβλήματά της. Η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ είναι μια ευκαιρία για την επίλυση των προβλημάτων, αλλά χωρίς τη συμμετοχή και την προθυμία από πλευράς της ΠΓΔΜ κανένας άλλος δεν θα μπορούσε να τα λύσει. Ούτε οι Βρυξέλλες ούτε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, ούτε κανένα άλλο κράτος μέλος, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας. 

Ο Καρακατσάνοφ προειδοποίησε επίσης ότι αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις της ΠΓΔΜ προς Αθήνα και Σόφια, η  ένταξη στο ΝΑΤΟ και  την ΕΕ δε θα πραγματοποιηθεί. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top