Στο κόκκινο η ένταση: Στοχοποίηση βουλευτών και απειλές για τη Συμφωνία

Αλλά και επιστολή 372 προσωπικοτήτων υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών

Επίθεση με αυγά και μπογιές στα γραφεία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αστέριου Καστόρη στην Κατερίνη εξαπέλυσαν διαδηλωτές κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

Επίθεση σε σπίτι βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη

Ορισμένοι πήγαν και στο σπίτι  του Βουλευτή, ενώ χτυπούσαν  με τα ρόπαλα τις τέντες.

«Είναι φασίστες και τραμπούκοι. Η απόλυτη καταδίκη της επίθεσης είναι υποχρέωση κάθε δημοκρατικού κόμματος» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.  

Η κεντρική πλατεία στην Κατερίνη μετονομάστηκε σε «πλατεία Μακεδονίας»  και γέμισε παρά τη βροχή. «Δε μας φοβίζει ούτε η βροχή ούτε οι απειλές και οι βρισιές» τόνισε ο Μητροπολίτης Κίτρους  Γεώργιος. 

Με τον εθνικό ύμνο  κορυφώθηκε  η μεγάλη συγκέντρωση στο κέντρο της Βέροιας. «Κατηγορηθήκαμε , συκοφαντηθήκαμε αλλά δεν υποχωρήσαμε» επισήμανε ο Μητροπολίτης Βέροιας Παντελεήμων 

ΝΕΕΣ ΑΦΙΣΕΣ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Στο Αγρίνιο έκαναν και  την εμφάνιση τους αφίσες των βουλευτών Παναγιώτη Κουρουμπλή, Γιώργου Βαρεμένου και Μαρίας Τριανταφύλλου, με το ερώτημα: «Εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία μας»;

(Αφίσες κατά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο Πηγή: agriniopress.gr)  

372 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΥΠΈΡ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Την ίδια ώρα, 372  σημαίνοντα πρόσωπα  της ελληνικής κοινωνίας, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών με πολυσέλιδες επιστολές τους.

Μεταξύ αυτών η Ελένη Βιτάλη, ο Βασίλης Βασιλικός, ο Ηλίας Νικολακόππουλος, η Αννα Χατζησοφιά και ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, 

ΝΕΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΥΡΙΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου της Κυριακής ανακοίνωσαν διαμαρτυρία έξω από τη βουλή την Τετάρτη στις 7 το απόγευμα,  κατά την ψηφοφορία της Συμφωνίας των Πρεσπών.  Ναυλώνουν πούλμαν  και ξορκίζουν τα επεισόδια.

«Δεν καλούμε να μπουν στη Βουλή, θα προστατέψουμε τη διαμαρτυρία απο τους προβοκάτορες, ο κάθε διαδηλωτής έχει την ευθύνη του» τονίζει ο Μιχάλης Πάτσικας, μέλος της Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.   

 ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΖΑΕΦ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Στα Σκόπια ο Ζόραν  Ζάεφ εξέφρασε την ελπίδα ότι το ελληνικό κοινοβούλιο  θα επικυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών και προανήγγειλε τετ α τετ με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Όπως με διαβεβαιώνει ο πρωθυπουργός Τσίπρας, το ελληνικό κοινοβούλιο θα υποστηρίξει … Ή θα πάω στην Αθήνα ή ο Αλέξης Τσίπρας θα έρθει στα Σκόπια» 

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙHΣΗ ΝΙΜΙΤΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Ο πατέρας της συμφωνίας των Πρεσπών Μάθιου Νίμιτς δήλωσε ότι μια νέα συμφωνία θα απαιτούσε χρόνια και πως η αποτυχία της συμφωνίας θα μπορούσε να ενεργοποιήσει ακόμη και  επικίνδυνα σενάρια.

Για «επικίνδυνα σενάρια» εάν δεν περάσουν οι Πρέσπες μιλά ο Νίμιτς

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Συγκεντρώσεις την Πέμπτη το απόγευμα  ετοιμάζει πάντως και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας,  στο Πάρκο Ελευθερίας  στην Αθήνα και στο Άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top