Νοτοπούλου: Ποια είναι η εκλεκτή του Τσίπρα για τη Θεσσαλονίκη

Η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης που φιλοδοξεί στα 30 της να γίνει δήμαρχος

Η είδηση ότι η Κατερίνα Νοτοπούλου – όπως όλα δείχνουν καθώς δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση -  θα είναι η υποψήφια δήμαρχος που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, μετά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας υπό τον Αλέξη Τσίπρα, δεν έπεσε ως «κεραυνός εν αιθρία». Εδώ και αρκετές ημέρες και ειδικά μετά την ανακοίνωση του Γιάννη Μπουτάρη ότι δε θα είναι εκ νέου υποψήφιος,  το όνομά της ήταν ένα εκ των φαβορί. 

Η ίδια φέρεται να ξεπέρασε τους  αρχικούς δισταγμούς της και υπό την παρότρυνση στελεχών της  κυβέρνησης, όπως του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη,  με τον οποίο ήπιε καφέ πρόσφατα στο Κολωνάκι -  όπως γνωρίζει το star.gr - είπε τελικά το μεγάλο «ναι». Ο κ. Βερναρδάκης άλλωστε φέρεται να είναι ένας από τους πολιτικούς της μέντορες, σε πείσμα των αντιδράσεων που συναντά η ανέλιξή της από άλλους πολιτικούς παράγοντες , στη Θεσσαλονίκη.     

Στην πολιτική της καριέρα είχε άλλωστε εδώ και καιρό τη στήριξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα,  ο οποίος την επέλεξε το 2016 ως υπεύθυνη του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.                 

Η ίδια είναι γέννημα -  θρέμμα της πόλης στην οποία γεννήθηκε πριν 30 χρόνια, σπούδασε Ψυχολογία (στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και έκανε μεταπτυχιακό (στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας.

Από τα φοιτητικά της χρόνια έχει ενεργό ανάμιξη στην πολιτική, ως μέλος της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και αργότερα ως  μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιας βουλευτή στην Α' Θεσσαλονίκης. 

Στην προεκλογική περίοδο δε θα είναι όλα «ρόδινα»  πάντως, καθώς αναμένεται να οι αντίπαλοι συνδυασμοί να αναδείξουν την υπόθεση του διορισμού της στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης στις 30/5/2012 και τη μετακίνησή της σε άλλη θέση. 

Σε κάθε περίπτωση φιλοδοξεί σε ηλικία μόλις 30 ετών να έχει πετύχει αυτό που πασχίζουν άλλοι επί δεκαετίες: Να  έχει διατελέσει μέλος της κυβέρνησης και να έχει εκλεγεί ( σε περίπτωση νικηφόρας έκβασης της εκλογικής μάχης) δήμαρχος σε έναν από τους τρεις μεγάλους Δήμους της Ελλάδας.       

Του Αλέξη Διακόπουλου 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top