Θέμα «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα από το «Ουράνιο Τόξο»!

To Star στο στρατηγείο της φιλοσκοπιανής οργάνωσης στη Φλώρινα

Με αποκλειστικές δηλώσεις του στο Star το ιδρυτικό μέλος του Ουράνιου Τόξου Πέτρος Βασιλειάδης επιβεβαιώνει την πρόθεση του κόμματος να θέσει θέμα μακεδονικής μειονότητας στη Φλώρινα αμέσως μετά την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών! 

Είχε προηγηθεί το Σαββατοκύριακο συνέδριο των φιλοσκοπιανών με αιτήματα όπως η εισαγωγή της σλαβικής γλώσσας στα σχολεία.

Οι σύνεδροι όμως, προχωρημένης κυρίως ηλικίας, δεν ξεπέρασαν τους… 30. Άλλωστε,  σύμφωνα με Έλληνες επιστήμονες η συντριπτική πλειοψηφία των δίγλωσσων αισθάνονται και είναι Έλληνες.

Δεκάδες συγκεντρωμένοι με ελληνικές σημαίες στα χέρια προσπάθησαν να εμποδίσουν την διεξαγωγή του αλυτρωτικού συνεδρίου και ήρθαν σε αντιπαράθεση με τα ΜΑΤ.

Ενδιαφέρον πάντως έχει αν οι ελάχιστοι  φιλοσκοπιανοί δίγλωσσοι θα τοποθετηθούν και για το αν υιοθετούν και τους αλυτρωτικούς χάρτες που θέλουν τη Θεσσαλονίκη να λέγεται Solun και να είναι μέρος της δήθεν "μακεδονικής"  επικράτειας.

ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ

Την ίδια περίπου ώρα που συνμβαίνουν τα παραπάνω στη Φλώρινα,  ο  ανθέλληνας πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων Νικολά Γκρουέφσκι διέφευγε στην Ουγγαρία, καθώς εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του από τον Ζάεφ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top