Υπό άκρα μυστικότητα η πρέσβης της Αλβανίας στο Υπουργείο Εξωτερικών

Διπλό διάβημα διαμαρτυρίας από το ΥΠΕΞ για τον θάνατο Κατσίφα

Yπό άκρα μυστικότητα προσήλθε στο ΥΠΕΞ η πρέσβης της Αλβανίας στην Αθήνα   Ardiana Hobdari - όπως μετέδωσε  η Κάτια Μακρή και όπως επιβεβαιώνεται από  τα αποκλειστικά πλάνα  που προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα -   προκειμένου να της επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρίας της ελληνικής κυβέρνησης για τον θάνατο του Κώστα Κατσίφα. 

Την πρέσβη της Αλβανίας συνάντησε ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΞ  Δημήτρης Παρασκευόπουλος , ο οποίος  μάλιστα της επέδωσε διπλό διάβημα διαμαρτυρίας: 

-Το πρώτο σκέλος του διαβήματος αφορά τις συνθήκες θανάτου του Κατσιφά καθώς από  χτες ρωτά η ελληνική κυβέρνηση αν του έδωσαν το δικαίωμα να παραδοθεί ή αν τον δολοφόνησαν εν ψυχρώ  και δε λαμβάνει απάντηση. 

- Το δεύτερο σκέλος είναι οι προκλητικές δηλώσει του Έντι Ράμα που θέλησε να προδικάσει την εξέλιξη της  έρευνας αναφέροντας ότι ήταν «τρελός» ο άτυχος Βορειοηπειρώτης, επιθυμώντας προφανώς «να ρίξει νερό στον μύλο του εθνικισμού» στη χώρα του.  

Το ερώτημα τώρα είναι πόσο θα επηρεάσει η δυσάρεστη εξέλιξη του θανάτου του Κατσίφα τις ελληνοαλβανικές σχέσεις,  καθώς πρόσφατα υπήρξε συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών εκμετάλλευσης, η οποία είναι άγνωστο αν θα υπογραφεί.         
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top