Αχτσιόγλου: Είναι σεξιστές με τη Νοτοπούλου οι φιλελεύθεροι!

«Θα πάθω black out αν ασχοληθώ με το τι γράφουν και για μένα» δήλωσε

Έφη Αχτσιόγλου Κατερίνα Νοτοπούλου

Για «σεξιστική επίθεση» σε βάρος της νέας υφυπουργού Μακεδονίας - Θράκης  Κατερίνας Νοτοπούλου  έκανε λόγο η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στην ΕΡΤ.  

Όπως υποστήριξε «δεν είναι είδηση η σεξιστική επίθεση» ενώ πρόσθεσε ότι «σε άλλη χώρα η ανάληψη αξιώματος από έναν άνθρωπο 30 ετών δε θα σχολιαζόταν,  σε εμάς υπάρχει οπισθοδρόμηση κυρίως από όσους είναι φιλελεύθεροι». 

Μάλιστα, η υπουργός Εργασίας άφησε να εννοηθεί ότι είναι στοχευμένη η σεξιστική επίθεση και στην ίδια από τα αντιπολιτευόμενα μέσα.   «Εγώ την πρώτη μέρα κάθισα και σκέφτηκα ότι αν καθίσω και ασχοληθώ με το τι γράφεται για μένα σήμερα παθαίνεις  black out και είναι αυτοεκπληρούμενη προφητεία ότι είσαι ανίκανος» δήλωσε σχετικά. 

Συμπλήρωσε επίσης ότι   «τα αντίστοιχα φύλλα που μπορούν να σχολιάζουν πόσο εντυπωσιακή είναι η υπουργοποίηση μίας 27χρονης, να λένε ότι για την κυρία Νοτοπούλου είναι επιβεβαίωση προσωπικών σχέσεων που είχε ενθεν και ένθεν, είναι αστειότητες». 

Για το εάν θα μειωθούν οι εισφορές από 1.1.2019 όπως γράφτηκε ανέφερε ότι «διαρκώς διερευνούμε βελτιώσεις να περιμένουμε τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ – θα ανακοινώσει φορολεαφρύνσεις και ενδεχομένως εισφοροελαφρύνσεις αλλά δεν το χειριζόμαστε εμείς». 

Για τις εκκρεμείς αιτήσεις αιτήσεις συνταξιοδότησης δήλωσε ότι οι  47.000 εκκρεμείς αιτήσεις για κύριες συντάξεις και 35.000 εφάπαξ , μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν εγκριθεί. 

Σχετικά με  το εάν θα γίνει από 1.1.2019 η περικοπή της προσωπικής διαφοράς, που θα επιφέρει μείωση στις συντάξεις,  η κ. Αχτσιόγλου σχολίασε  ότι «το δημόσιο σύστημα στέκεται στα πόδια του,  δεν είναι απαραίτητο το μέτρο ούτε δημοσιονομικά ούτε διαρθρωτικά» και ανακοίνωσε ότι  τον Οκτώβριο θα ληφθεί η απόφαση για το εάν θα περικοπεί η προσωπική διαφορά ή όχι, με την αφορμή του προϋπολογισμού του 2019 που θα εισαχθεί στη Βουλή. 

Για το εάν θα επαναφέρει η κυβέρνηση τη 13η σύνταξη η υπουργός Εργασίας δεν θέλησε να δεσμευθεί, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά  ότι «θα προσπαθήσουμε» και ότι «άλλου τύπου δεσμεύσεις δε θα αναλάβω’.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top