Σάλος με απόφαση για τον διορισμό συγγενών θυμάτων στο Δημόσιο

Έντονη αντίδραση από Γεροβασίλη: Ξεπεράστηκε κάθε όριο ασέβειας

Η φονικη πυρκαγια στο Μάτι 2018

Έντονα αντέδρασε η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στον σάλο που προκλήθηκε μετά την απόφαση που δημοσιοποιήθηκε για τον διορισμό στο Δημόσιο συγγενών θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Ειδικότερα, η απόφαση προβλέπει ότι οι συγγενείς θυμάτων ή των τραυματιών που νοσηλεύτηκαν στις ΜΕΘ που επιθυμούν να διοριστούν στο Δημόσιο - όπως προβλέπει η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αυτοδίκαια με την αίτηση - παραιτούνται από τυχόν οικονομικές απαιτήσεις.

«Η κατά τα ανωτέρω αίτηση συνεπάγεται την αυτοδίκαιη και αμετάκλητη παραίτηση του διοριζομένου από τυχόν οικονομικές απαιτήσεις καθώς και την αναστολή του συνταξιοδοτικού του δικαιώματος, από την ημερομηνία διορισμού» αναφέρει χαρακτηριστικά το σημείο της απόφασης που ξεσήκωσε αντιδράσεις, με πολλούς να σπεύδουν να κατηγορήσουν την κυβέρνηση για «συμψηφισμό».

Υπενθυμίζεται ότι συγγενείς θυμάτων έχουν ήδη καταθέσει μηνύσεις και αγωγές σε βάρος του Δημοσίου για την απώλεια των ανθρώπων τους.

Έντονη αντίδραση από Γεροβασίλη: Ξεπεράστηκε κάθε όριο ασέβειας και χυδαιότητας

Η απάντηση της Όλγας Γεροβασίλη ήταν έντονη, κάνοντας λόγο για ασέβεια και χυδαιότητα.

«Ξεπέρασε κάθε όριο ασέβειας και χυδαιότητας η τυμβωρυχία συγκεκριμένων κέντρων απέναντι στους νεκρούς και τους συγγενείς τους στο Μάτι Αττικής» είπε η κα Γεροβασίλη.

«Δεν υπάρχει κανένας συμψηφισμός με τυχόν άλλες απαιτήσεις ή αποζημιώσεις που δικαιούται ο ενδιαφερόμενος, και βεβαίως ο διοριζόμενος δεν στερείται κανενός νομίμου δικαιώματός του για προσφυγή στα δικαστήρια και διεκδίκηση οποιαδήποτε αγωγής» ξεκαθαρίζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Υπενθυμίζουμε στους νοσταλγούς παλιότερων, σκοτεινών εποχών, ότι η αξιολόγηση των δικαιωμάτων με βάση το 'δούναι και λαβείν' και ο διορισμός στο Δημόσιο με βάση τα "πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων", έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Επιτέλους, λίγο σεβασμό στους ανθρώπους, που διόλου δεν θα προτιμούσαν να έχουν τύχει του “ευεργετήματος” τέτοιου διορισμού», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top